SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Pleacă din echipa lui Rafael Nadal după 18 ani: „Îi sunt foarte recunoscător pentru toți acești ani de muncă și prietenie”

Francisco Roig și Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Francisco Roig și Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 decembrie 2022 08:45 / Actualizat sambata, 17 decembrie 2022 09:39

Rafael Nadal (36 de ani, 2 ATP) a anunțat că unul dintre antrenorii săi, Francisco Roig, va începe o nouă colaborare, urmând ca acesta să părăsească definitiv echipa ibericului, în care intrase în 2005. 

În vârstă de 54 de ani, fost număr 60 în clasamentul ATP, Francisco Roig i-a fost alături lui Nadal la toate cele 22 de turnee de Grand Slam cucerite de iberic de-a lungul carierei. 

Nelipsit din loja lui Rafa la competițiile majore, Roig a fost unul dintre pionii importanți din echipa acestuia, din care în prezent fac parte Carlos Moya și Marc Lopez. Acum, antrenorul spaniol se pregătește pentru o nouă colaborare, Nadal fiind cel care a făcut anunțul separării.

Rafael Nadal anunță încheierea colaborării cu Francisco Roig: „O persoană importantă în cariera mea, un mare tehnician”

„Vreau să vă informez că Francis Roig părăsește echipa și începe un nou proiect personal ca antrenor. După 18 sezoane petrecute alături de mine, a început prin a se alătura echipei și a lucrat cu noi alături de unchiul meu, Toni, iar ulterior alături de Carlos Moya și, de curând, de Marc Lopez. 

Francis a fost o persoană importantă în cariera mea și îi sunt foarte recunoscător pentru toți acești ani de muncă și prietenie. 

Când am început să lucrăm împreună, eram doar un copil și, împreună cu unchiul meu Toni, am început munca în circuitul mondial masculin. Francis este un mare tehnician care cunoaște foarte bine tenisul și m-a ajutat foarte mult să devin din ce în ce mai bun. Nu am decât cuvinte de mulțumire și îi urez tot norocul din lume în noul său proiect”, a transmis Rafael Nadal, prin intermediul rețelelor de socializare. 

Francisco Roig, care e și directorul tehnic al „Barcelona Tennis Academy”, nu a anunțat până acum cu cine va colabora începând din 2023. În ultimul sezon, a mai fost prezent în loja americancei Sloane Stephens (29 de ani, 37 WTA), fosta câștigătoare de la US Open.

Citește și alte știri din tenis: 

FOTO Carla Suarez Navarro a învins cancerul și va avea un copil împreună cu fotbalista Olga Garcia: „E o bucurie imensă!”

Veste uriașă de la WTA pentru România! Bouchard a rămas impresionată: „Ți-am zis eu!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează