SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

FRANȚA - ROMÂNIA, FED CUP // Trăirile Simonei Halep, imaginate într-o corespondență emoționantă GSP de la Rouen » „Ești la 2.000 de kilometri de casă, iar în fiecare colț al tribunei vezi un tricou galben și pe cineva care îți strigă numele”

FOTO: Raed Krishan +6   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 20 aprilie 2019 17:27

Simona Halep (2 WTA) a adus României primul punct în confruntarea din Fed Cup cu Franța, de la Rouen, după victoria în fața Kristinei Mladenovic (66 WTA), scor 6-3, 6-1.

Roxana Fleșeru, jurnalistă experimentată a departamentului „Sporturi” GSP, a asistat la înfruntare și s-a transpus în pielea Simonei pentru câteva momente, relatând câteva detalii emoționante.

Mihaela Buzărnescu - Caroline Garcia e liveTEXT AICI!

Când auzi imnul României cântat din sute de piepturi, simți energia, presiunea și miza acestei întâlniri. Ești la 2.000 de kilometri de casă și în fiecare colț al tribunei vezi un tricou galben, pe cineva care-ți strigă numele. Ai lângă tine patru fete îmbrăcate ca tine, pe toate le știi de când erați niște copile și visați la trofee.

Tu ai ajuns pe primul loc, ai câștigat un Mare Șlem, ești cea mai longevivă jucătoare din Top 10 și cel mai urmărit sportiv român al momentului. Anul acesta ți-ai trasat un nou vârf: Cupa Fed. Și uite așa, după o epică întâlnire cu Cehia, tu și colegele tale ați ajuns la Rouen, capitala Normandiei, provincia unde s-a scris istoria unei lumi întregi. Tu și fetele vreți să scrieți pentru România propria voastră istorie și să duceți România în finală.

Intri pe teren zâmbind și apoi cânți imnul. Știi că peste câteva minute trebuie să te confrunți cu Kristina Mladenovic, cea care, se spune, te poate bate într-o zi bună. „Simona, Simona!”, strigă românii din tribune. Te așezi la linia de fund și cine știe ce gânduri îți trec prin minte. Nu există variantă în afară de victorie. Ești starul, locomotiva și energia acestei echipe. Scuturi brațul, te lovești pe coapsă, încerci să scuturi emoțiile. Kristina a spus că e sigură că și tu ții minte finala de la Madrid. Normal că o ții minte. Ai învins-o atunci în Caja Magica cu acoperișul tras. Magia trebuie să se repete și în acest oraș cu străzi înguste și dominat de o catedrală gotică.

rk07847 +7 FOTO

Game-urile sunt strânse, Kiki pune totul în teren. Încearcă scurte, lovește puternic, stă în schimburile lungi. Francezii spun că ai unele slăbiciuni de care trebuie să profite. Serviciul al doilea e o problemă, dar când intri în teren, nimic nu te poate opri. Mingile de break se adună, însă se risipesc. Parcă ai vrea să pui mai repede piciorul în prag. E de muncă. N-ai fugit niciodată de ea.

La 4-3 te desprinzi și apoi nu te mai uiți în urmă. S-a făcut 6-3, după 54 de minute. E primul meci pe zgură, și ce bine te simți pe cărămiziu și în Franța. Desfaci cu răbdare puzzle-ul Mladenovic, care încearcă să te rănească cu slice-ul. Mai greșești, dar ai învățat să treci peste. Tribunele exultă, francezii nu se aud la ei acasă. Strângi pumnul, te strâmbi, însă jocul e acolo.

A trecut un an de când nu ai mai jucat pe zgură. Nu se vede, deși reperele se găsesc după câteva meciuri. Din lojă, Virginia Ruzici și Ion Țiriac te privesc. Suferi și te ridici, dar totul se transformă în setul al doilea. Defilezi în urale, ești generalul roman care trebuie să se întoarcă victorios. Un lung de linie și totul se termină. Te lași pe genunchi, privești spre echipă. Tu ești Simona Halep și ai un vis. Pentru a-l îndeplini e nevoie de o echipă. Iar tu faci parte din ea. Tu ești locomotiva.

Vezi și: 

Franța - România, duel tare și în tribune » Scenografiile afișate la startul semifinalei FED Cup

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
grigs1981
grigs1981  •  21 Aprilie 2019, 09:00

Foarte bine scris ! Sper sa-l citeasca si Simona...

366730514084299
Radu Badea  •  20 Aprilie 2019, 20:35

Cinste Simonei că a imbracat tricolorul!...De asta a castigat!..BUZĂ....i,a fost rußinee sa imbrace tricolorul!....Nu avem nevoiemde ea,gata!...Ni s,a luat!...

1735457746481229
Alexandru Nica  •  20 Aprilie 2019, 19:33
Postat de Roberto Baggio pe 20 Aprilie 2019, 19:21

BLAT INCREDIBIL la tenis : nadal - fognini 4- 6, 2 -6 !!!! nadal avand 15 victorii consecutive pe zgura in ultimul an si fiind castigatorul turneului de la monte carlo de 11 ori, ultimele 3 consecutive !!! Inca un TUN dat de catre MAFIA PARIURILOR !!! fognini avea cota 8 la victorie !!!

Tipule, relax, ca o iei pe aratura. Nu se expun asa usor, de ce ar fii tentanta o cota de 8 intr-un meci important din tenis cand la fotbalul s-au jucat astazi sute de meciuri in UK(exemplu) si oricare dintre el putea sa fie un meci intors cu o cota de minim 15. Prea paranoia cu blaturile, cand esti obsedat de pariuri!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează