SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP - PENNETTA 6-0, 6-3

Fulminant! Simona Halep a început cu o victorie sclipitoare Turneul Campioanelor de la Singapore

Ca o vedetă, în spotul de lumină, Simona Halep salută publicul după victoria de ieri // Foto: Guliver/GettyImages
Ca o vedetă, în spotul de lumină, Simona Halep salută publicul după victoria de ieri // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat luni, 26 octombrie 2015 00:00

Întîlnind-o pe Flavia Pennetta, campioana de la US Open, după o lună şi jumătate de la confruntarea lor din semifinale, românca a dominat autoritar meciul, 6-0, 6-3. Un start de turneu xeroxat după cel de anul trecut.

E ceva la Singapore care o face pe Simona să zîmbească mai mult, să fie mai relaxată şi să joace incredibil de bine. E ceva care ţine de context, dar şi de inimă.

Anul trecut, cînd păşea pentru prima dată în Singapore Indoor Stadium, românca tresărea la zgomotul artificiilor cu care era întîmpinată fiecare jucătoare înaintea meciului. Un spasm care, într-un fel, o scutura de toate semnele de întrebare care rămăseseră agăţate pe ici, pe colo.

Ieri, traversînd acelaşi ritual, Halep nu s-a mai speriat. Nici de artificii, nici de perspectiva apăsătoare de a reveni într-un loc în care mersese excelent în 2014.

Pentru că se putea pune şi aşa problema. Punctele strălucitoare de pe harta anului trecut, Madrid, Roland Garros, Wimbledon, au pîlpîit timid în 2015, apoi s-au stins ca nişte becuri epuizate. Aici însă nu a fost aşa. Întîlnind-o pe Flavia Pennetta, în faţa căreia avea un bilanţ negativ, 1-4, şi o rană încă proaspătă pe orgoliu, după înfrîngerea din semifinalele de la US Open, Halep a pornit în viteză.

Victorie în viteză

Nici nu se aşezase bine lumea în tribună şi setul întîi era rezolvat. 6-0 în 25 de minute. Totul a curs în favoarea Simonei, lungime, unghiuri, serviciu, teren eliberat generos, deplasare impecabilă, un tăvălug aspru, sufocant în faţa căruia Pennetta s-a trezit confuză, lipsită de energie. Adică la fel cum fusese Halep la New York, venind după două meciuri infernale.

În setul al doilea, italianca s-a mai animat, după ce s-a contrazis puţin cu antrenorul ei, Salvador Navarro fiind nevoit să monteze o minipiesă pentru a-i demonstra că nu-şi foloseşte suficient de bine reverul. Halep a rămas însă acolo, concentrată. Anticipase corect că actul secund nu va fi identic cu primul, că adversara va ridica nivelul.

Nu a fost însă suficient. După o oră şi zece minute, cu 6-0, 6-3, cele două dădeau mîna la fileu, cu un surîs. Pentru româncă, debutul e foarte asemănător celui de anul trecut, cînd trecea în două seturi rapide de Eugenie Bouchard. "Am savurat acest meci, sînt fericită că m-am întors aici", a spus Simona în interviul de după meci.

Dovezile s-au răsfirat, generos, pe teren şi în mulţumirile adresate publicului care a inundat tribuna. Urmează Şarapova, mîine. Dar e ceva la la Singapore care o face pe Simona să zîmbească mai mult, să fie mai relaxată şi să joace incredibil de bine.

Reverul, de îmbunătăţit

Disputa de ieri, contra Flaviei Pennetta, a arătat o Halep cu o poftă contagioasă de joc şi cu un nivel ridicat al tenisului. Totuşi, ea caracterizează meciul drept "normal" şi atît, nu excelent sau incredibil.

"A fost solid. Da, am avut încredere. Am lovit destul de bine cu forehand-ul. Jocul meu creşte, dar vreau să îmbunătăţesc şi mai mult", a detaliat Simona la conferinţa de presă de după întîlnire.

"Să spunem, pe rever. Cînd am o minge scurtă să închid punctul, nu să-l restartez. Sînt multe lucruri la care vreau să lucrez în continuare. Cred că returul a fost bun, în planul larg totul a fost bun. Însă eu nu sînt sută la sută mulţumită".

A 3-a victorie de Top 10

Izbînda în faţa campioanei de la US Open a fost a treia de anul acesta pentru Simona în faţa unei jucătoare de Top 10. Italianca este numărul 8 mondial. Celelalte două victorii veniseră pe parcursul aceluiaşi turneu, cel de la Dubai, pe care Halep l-a şi cîştigat: contra Ekaterinei Makarova, 9 WTA, în "sferturi", şi contra lui Caroline Wozniacki, 5 WTA, în semifinale.

În acest sezon, a suferit însă 4 înfrîngeri la jucătoare de Top Ten, două în faţa Serenei Williams (semifinala de la Miami, finala de la Cincinnati), cîte una la Wozniacki (semifinale la Stuttgart) şi Carla Suárez Navarro (semifinale la Roma). În carieră, bilanţul ei e de 15 victorii şi 25 de meciuri pierdute la Top 10.

"Am început bine meciul. Am jucat inteligent şi agresiv, dar ştiam că va deveni mai greu în setul al doilea"
Simona Halep

Programul de azi
Nu înainte de ora 12:00    Garbine Muguruza (Spa, 2)-Lucie Safarova (Ceh, 8)
Nu înainte de ora 13:30    Petra Kvitova (Ceh, 5)-Angelique Kerber (Ger, 7)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează