SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

Funcţie inedită pentru Ilie Năstase » Suspendat de Federaţia Internaţională, promovat de cehi în diplomaţie: "Ţara mea nu mi-a oferit niciodată această şansă"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 septembrie 2017 18:32

Deşi a primit o suspendare de doi ani din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis, Ilie Năstase rămâne apreciat la nivel internaţional, iar ministrul de externe al Cehiei i-a oferit o funcţie de consul onorific al Cehiei în România.

Lubomir Zaoralek a avut o întâlnire cu Ilie Năstase, iar fostul tenisman român a acceptat propunerea omului politic ceh, urmând ca "Nasty" să-şi desfăşoare activitatea diplomatică la Constanţa, informează ESPN.

"Este o mare onoare. Ţara mea nu mi-a oferit niciodată această şansă, dar dumneavoastră aţi făcut-o şi apreciez acest lucru", a spus Năstase, conform sursei citate.

În ciuda scandalurilor în care a fost implicat Năstase, Zaoralek este de părere că a luat decizia potrivită prin numirea fostului tenisman drept consul.

"În diplomaţie trebuie să ne cântărim vorbele şi cred că domnul Năstase este în totalitate conştient de asta. Sunt sigur că trecerea de la sport la diplomaţie va fi un succes pentru că îl consider un om care conştientizeazp responsabilitatea pe care o are în noua funcţie", a spus politicianul, fan al tenisului.

Ilie Năstase se află în aceste zile la Praga şi va participa la deschiderea turneului demonstrativ Laver Cup, în condiţiile în care suspendarea se aplică doar în cazul competiţiilor organizate de Federaţia Internaţională de Tenis.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (12)
1621414144804093
George Dobrescu  •  23 Septembrie 2017, 08:02

Beneficii mutuale , ai. aflat o si pe asta Bietul ilie confirma regula Romanaul isi ingroapa de vi eroii apoi ii plange si isi smulge parul din cap Chehii ne au dat peste bot Santem si am fost *** apusului .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ill7ven
ill7ven  •  23 Septembrie 2017, 03:57

Bineinteles ca la mijloc sunt niste beneficii mutuale, altfel Ilie Nastase n-ar fi diplomat nici intr-o mie de ani.

glont
glont  •  22 Septembrie 2017, 21:44

Ce pretenti ar fi avut ***.........

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează