SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU GSP

Gabriel Hristache despre rivalitatea Simona Halep - Bianca Andreescu: „Bianca a depășit-o deja! Tenisul Simonei e pe ducă” + analiză după WTA FINALS: „E ca la o întâlnire cu Cindy Crawford”

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 noiembrie 2019 10:13

Gabriel Hristache, primul antrenor din cariera canadiencei Bianca Andreescu, locul 4 WTA și 19 ani, a vorbit într-un interviu EXCLUSIV GSP despre rivalitatea cu Simona Halep, locul 5 WTA și 28 de ani, care tocmai și-a consumat primul episod, la Turneul Campioanelor, acolo unde s-a impus fostul lider mondial.

Bianca e mai puternică decât Simona ca lovituri, fizic, indiscutabil, chiar și mental aș spune. Diferența a fost făcută de dimensiunea turneului, fița fițelor în tenisul feminin, plus mediatizarea, Simona având o mai mare experiență. Uite, Federer îi bate pe toți la 40 de ani din experiență! Pe Bianca a marcat-o mingea de meci pierdută cu Simona, o chestie de detaliu”, a explicat Gabriel Hristache pentru GSP.

Hristache a continuat: „Eu spun că încărcătura meciului cu Simona Halep, primul al lor direct, la prima participare a Biancăi la un asemenea eveniment, n-a avut-o cu nimeni înainte. Și a jucat și ea cu toată crema tenisului feminin... Dar a fost o mediatizare agresivă a confruntării, care a marcat-o pe Bianca. Nu cred că a fost pregătită mental pentru evenimentul de la Shenzhen. 

Uite, de exemplu, dacă-ți zic ție acum că mâine te întâlnești cu o fată extraordinară, tu zici: «Aaa, OK, nu e mare scofală», iar în dimineața zilei îți spun că respectiva e Cindy Crawford când era cea mai frumoasă femeie din lume... Nu mai judeci realist, te ia capul!”.

„Tenisul Simonei e pe ducă, acum totul e forță. N-ați văzut că fetele dau în minge ca bărbații?! Acum, să vedem dacă generația nouă de fete va avea continuitatea Simonei în performanță, românca a stat mulți ani sus, în topul cel mai tare. Din punctul meu de vedere, Bianca a depășit-o deja pe Simona. Ce era românca la 18-19 ani? Ce este Bianca? Dacă nu se alege cu vreo accidentare gravă, are mai mult timp fizic să obțină trofee”, a mai spus Hristache pentru GSP. 

2-1este scorul la trofee de Grand Slam în favoarea Simonei Halep. Jucătoarea noastră are un trofeu la Roland Garros și la Wimbledon, în timp ce Bianca Andreescu tocmai s-a impus la US Open 2019

Bianca Andreescu s-a retras de la Turneul Campioanelor de la Shenzen. Simona Halep joacă azi meciul decisiv pentru calificarea în semifinale contra cehoaicei Karolina Pliskova. 

Citește și: 

Gabriel Hristache, antrenorul care a descoperit-o pe Bianca Andreescu, interviu EXCLUSIV: „În 10 meciuri, Bianca o învinge pe Simona 7-3” + Pentru ce campion și-a vândut casa și trăiește în rulotă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
pote
pote  •  01 Noiembrie 2019, 17:35

Hai sa ne laudam un picut aiurea! Nu a depasit nimic! Concurenta de astazi e net inferioara celei pe care a avuto halep cand era pustoaica. Si atunci ,halep avea sanii mari,prea mari pentru performanta!

t0ni
t0ni  •  01 Noiembrie 2019, 16:59

Cel mai mai mare rau in sportul romanesc e tocmai presa! Sunteti la ani lumina fata de o presa serioasa din tarile dezvoltate. traiti doar din mizeriile astea de 30 de ani! Cred ca nu mai intru pe aici ca e mahala si nu stiri sportive. V-ati tiganit de tot cu trecerea anilor.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  01 Noiembrie 2019, 16:18

Nu m-ar deranja absolut deloc sa o depaseasca Bianca pe Simona. Stiu ca la 19 ani Simona dadea calificari pt turneele de GS, pe cand Bianca la aceeasi varsta Bianca are in GS in tolba. Dar sunt cateva nuante sau aspecte care ar trebui sa o ingrijoreze pe Bianca: 1 . Accidentarile f dese si mai ales de lunga durata. La 19 ani sa lipsesti cu lunile din circuit si sa ai interventii medicale la mai toate turneele, e grav. Asta ar trebui sa i se intample pe final de cariera, nu la inceput 2. Bianca nu e, cel putin nu inca, o jucatoare polivalenta. Nu a castigat turnee decat pe hard si numai pe continentul nord american. 3. De acum ca lumea tenisului a aflat cine e, ii va fi si jocul ei studiat, disecat, contracarat. Gata elementul surpriza Altfel multa sanatate si o cariera de succes!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează