SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Surpriză produsă de Gabriela Ruse în primul tur la US Open! + Jaqueline Cristian a ratat duelul cu Serena Williams

Gabriela Ruse e în turul secund la US Open
Gabriela Ruse e în turul secund la US Open

Articol de GSP - Publicat marti, 30 august 2022 09:07 / Actualizat marti, 30 august 2022 09:54

Gabriela Ruse (24 de ani, 57 WTA), a obținut, în această dimineață, prima victorie a carierei pe tabloul principal de la US Open. Românca, pentru care ultimele luni au fost o continuă bătălie cu problemele de ordin fizic, a învins-o pe australianca Daria Saville (28 de ani, 58 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-4. 

  • Alte două jucătoare din România evoluează azi. Irina Begu (42 WTA) o înfruntă pe Elise Mertens (33 WTA) de la 21:30, în timp ce Sorana Cîrstea (37 WTA) se duelează cu Laura Siegemund (182 WTA) de la 18:00, liveSCORE pe GSP.ro.

Fără victorie până astăzi la Slam-ul american, Ruse a gestionat bine pierderea primului set, și-a ridicat considerbil nivelul, adjudecându-și următoarele două manșe la 2, respectiv la 4. E una dintre victoriile de prestigiu reușite de Gabriela în carieră, Daria Saville fiind fosta ocupantă a locului 20 în ierarhia WTA.

Turul secund va aduce o confruntare de gală pentru Gabriela Ruse, ea urmând s-o întâlnească pe Coco Gauff (18 ani, 12 WTA), noua senzație a tenisului american. Duelul dintre cele două va avea loc miercuri spre joi și va fi programat pe una dintre arenele centrale din compelxul de la Flushing Meadows.

4.40era cota oferită de casele de pariuri pentru un triumf al Gabrielei Ruse

Jaqueline Cristian, eșec cu Anett Kontaveit, la primul meci după șase luni

În schimb, Jaqueline Cristian (77 WTA), cealaltă jucătoare din România care a evoluat în această dimineață, a fost învinsă clar de estona Anett Kontaveit (2 WTA, 26 de ani), scor 3-6, 0-6. 

A fost primul apariție a româncei după o pauză de șase luni, de la accidentarea suferită la genunchi în februarie, la Doha. Jaqueline a ratat oportunitatea unei întâlniri cu Serena Williams, cea care i-ar fi fost adversară în runda secundă

Simona Halep, eliminare-șoc în primul tur de la US Open

Simona Halep a pierdut încă din primul tur al Grand Slam-ului american, 2-6, 6-0, 4-6, în faţa ucrainencei Daria Snigur, locul 125 WTA. 

Citește și alte știri din tenis: 

„Ultima dezamăgire dintr-un șir lung” » Reacția presei de pe mapamond, după eliminarea Simonei Halep de la US Open

Serena Williams amână momentul retragerii, câstigă în primul tur la US Open într-o atmosferă fantastică

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  30 August 2022, 17:33

da...pe Daria Snigur ar putea s o bata .,.

johnny2
johnny2  •  30 August 2022, 11:51

Are sanse reale s-o bata pe Coco! Simte mingea foarte bine.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  30 August 2022, 10:12

...iar da GR peste Coco ...iar pierde ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează