SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Ce luptă extraordinară! Meciul Gabrielei Ruse cu Xiyu Wang, decis după trei ore și 25 de minute

Gabriela Ruse / Sursă foto: Facebook@ TransylvaniaOpen
Gabriela Ruse / Sursă foto: Facebook@ TransylvaniaOpen

Articol de - Publicat joi, 13 octombrie 2022 22:46 / Actualizat vineri, 14 octombrie 2022 17:21

Gabriela Ruse (24 de ani, 82 WTA) a cedat în turul 2 al Transylvania Open, 1-6, 7-6 (8), 6-7 (6), după 3 ore și 25 de minute, în fața lui Xiyu Wang (21 de ani, 59 WTA), într-un meci de o calitate excelentă.

Semnele bune arătate de evoluția româncei în runda inaugurală de la Cluj-Napoca s-au prelungit în mod fericit pe mare parte din partida următoare a lui Gabi. 

Joi seara, cu sprijin sonor persistent din tribună, ea a înfruntat-o pe Xiyu Wang, o jucătoare în creștere, stângace, cu lovituri puternice. Și a ieșit un meci care a ținut asistența lipită de scaune sau ecrane, în special în seturile al doilea și al treilea, grație dramatismului, dar și a nivelului uimitor al tenisului arătat. 

Meci echilibrat, scânteietor

Primul act i-a revenit scurt chinezoaicei în vârstă de 21 de ani, apoi însă, ca și în înfruntarea anterioară, Ruse s-a scuturat de temeri. 

A început să ofere constant o versiune a ei aproape de maximum, agresivă, cu o poziție avansată în teren, dirijând punctele și reușind s-o surprindă pe adversară. Wang, la rândul ei, și-a valorificat cât a putut atuurile. Dintr-o dată, era alt duel, echilibrat, scânteietor. 

Gabriela Ruse salvase două mingi de meci

Doar tie-break-ul le-a departajat în setul secund, în care Gabi a condus cu 3-1, apoi Wang a avut 4-3 cu break, însă nimic nu părea pecetluit, oricând se putea schimba ceva. 

Jocul decisiv a fost o luptă separată, încărcată de suspans, dar românca și l-a adjudecat cu 10-8. Decisivul a urmat aceeași linie, cu senzația că nimic nu e hotărât, chiar dacă asiatica a condus cu 5-3 și a avut și o minge de meci. Ruse a scos în față platoșa perfectă de luptătoare inimoasă, a egalat și s-a ajuns din nou la tie-break

Unul în care a condus cu 5-3, a fost egalată, a mai salvat o minge de meci, dar a cedat până la urmă. Trecuseră 3 ore și 25 de minute de bătălie fantastică, încurajările au hrănit-o pe Gabi, însă în ultimele minute i-a lipsit un dram de luciditate în plus. 

Per total, un salt calitativ care promite pentru perioada următoare, într-un an în care lucrurile nu s-au legat pentru Elena-Gabriela. Acest meci e însă un reper la care se poate întoarce pentru inspirație. Cea oferită chiar de ea

44de lovituri câștigătoare a avut Gabi, total superior celui de 31 al adversarei

Despărțire suprinzătoare: Jaqueline Cristian a încheiat colaborarea cu Thomas Drouet

Antrenorul Thomas Drouet, care a fost alături de Jaqueline Cristian începând cu luna iulie a anului trecut, a anunțat pe rețelele sociale despărțirea de jucătoarea română. 

Jaqueline și cu mine am decis să ne încheiem colaborarea. Am fost foarte fericit să împart cu tine multe momente grozave. Îți doresc numai bine, Draculina”, a scris francezul pe Instagram, adăugând hashtag-urile: luptă, disciplină, muncă, munceștemult, dedicare, dedicat, antrenor, antrena. 

Românca a avut o pauză mare în acest sezon, din februarie până în august, în urma unei teribile accidentări la genunchi. De la revenire, a câștigat challenger-ul de 80.000 de dolari de la Le Neubourg. 

Drouet a susținut-o în perioada de recuperare, de asemenea, a fost prezent la meciul lui Jaq din turul 1 la Transylvania Open. Decizia e cu atât mai surprinzătoare cu cât francezul vorbea zilele trecute într-un interviu pentru 30-0 despre țintele colaborării lor, spunând că „nu există nicio limită". 

Antrenorul a mai lucrat cu Qiang Wang, Timea Babos, dar și cu Anna Blinkova, Marion Bartoli, Shuai Peng, Anastasia Pavliucenkova și i-a fost hitting partner lui Bernard Tomic. 

Citește și alte știri din tenis: 

O nouă problemă pentru Emma Răducanu » E forțată să-și caute al 5-lea antrenor în 16 luni

Anunț de ultim moment al lui Mouratoglou: „Simona Halep m-a încurajat să caut o nouă colaborare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
Trandafir
Trandafir  •  14 Octombrie 2022, 14:50

Toata stima pentru Ruse ! Succes la alte competitii !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează