SPORTURI  »  TENIS  »  WTA HAMBURG

Senzația Gabriela Ruse cucerește Germania » A trecut și de principala favorită și e în finală la Hamburg! „Wow, sunt în stare de șoc!”

Gabriela Ruse, în finala turneului de la Hamburg
Gabriela Ruse, în finala turneului de la Hamburg

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 iulie 2021 15:13 / Actualizat sambata, 10 iulie 2021 23:36

Gabriela Ruse (23 de ani, 198 WTA) a prins turneul carierei și s-a calificat în finala competiției de categorie 250 de la Hamburg, după ce a trecut de Dayana Yastremska (21 de ani, 38 WTA), scor 2-6, 6-1, 6-4. Meciul a durat două ore.

  • Ruse va juca duminică finala de la Hamburg, contra jucătoarei germane Andrea Petkovic (33 de ani, 130 WTA), care a trecut de Jule Niemeier, 7-6, 6-4, 7-5;
  • Finala e duminică, de la ora 13:00, live pe GSP.ro și în direct la Digi Sport 2;
  • Pentru calificarea în finală, Ruse și-a asigurat un cec de 13.224 de euro. Dacă va câștiga turneul, va primi 23.548 de euro.

Jucătoarea din Ucraina era principala favorită a competiției din Germania și a început foarte bine meciul, câștigând primul set cu 6-2, după ce a reușit trei break-uri.

Gabriela Ruse, în finala turneului de la Hamburg

În setul doi, Ruse a jucat un tenis excepțional, iar Yastremska nu a avut replică. Românca s-a impus de trei ori pe serviciul adversarei, cedând doar un game și trimițând meciul în decisiv.

Setul trei a fost cel mai echilibrat. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3, când Ruse a forțat și a făcut 5-3. Românca a servit pentru a câștiga meciul, dar Yastremska a făcut break.

La 5-4, Ruse a forțat din nou, a pus presiune, iar Yastremska a cedat. Gabriela a făcut break și a câștigat meciul.

Ruse va juca duminică de la 13 pentru primul titlu WTA din carieră.

Senzația Gabriela Ruse cucerește Germania » A trecut și de principala favorită și e în finală la Hamburg! „Wow, sunt în stare de șoc!”

Statisticile meciului, via sofascore.ro

Ruse, după calificarea în finala turneului de la Hamburg: „Sunt în stare de șoc”

La finalul partidei, cuprinsă de emoții, Ruse a vorbit despre cel mai important succes din carieră.

„Wow! Sunt în stare de șoc! Ce pot să spun?! Nu mă așteptam. Sunt foarte fericită. Îi mulțumesc antrenorului, care mă sprijină în fiecare zi, fanilor și părinților mei. Nu îmi găsesc cuvintele. Este de necrezut ce mi se întâmplă.

Da, este cel mai important succes. După un drum lung, cu multe accidentări, nu pot să cred ce mi se întâmplă. Au fost luni în care nu am jucat”, a spus Ruse la interviul de la finalul partidei.

La final, ea avut un mesaj și pentru conaționalii din tribune, în română: „Vă mulțumesc foarte mult!”.

Citește mai multe știri din tenis: 

Novak Djokovic, în continuare „flămând” la Wimbledon: „Grand Slam-urile sunt totul” » Câte crede John McEnroe că va mai lua sârbul

Novak Djokovic, în continuare „flămând” la Wimbledon: „Grand Slam-urile sunt totul” » Câte crede John McEnroe că va mai lua sârbul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
valyomanyd
valyomanyd  •  10 Iulie 2021, 20:25
Postat de traian_v pe 10 Iulie 2021, 17:13

Nu cred ca aspira nimeni (in speta Gabriela Ruse) sa fie o "noua Halep". Halep are zero caracter, nu cred ca e un model pentru cineva.

A aparut si prostalaul care crede ca se pricepe la tenis si la oameni !Stai lin ba , fraierica !

parpalache
parpalache  •  10 Iulie 2021, 17:41

E vorba de atitudine!De atitudinea de CAMPION!Si ce te face pe tine sa afirmi ca Halep „are zero caracter?!Mai ales ca e vorba de tenisul profesionist,unde fiecare campion depinde de un„staf”numeros,care ii face programul?

1ianuarie
1ianuarie  •  10 Iulie 2021, 17:36

Bravo ei. Sperăm să își păstreze atitudinea și să se dedice exclusiv tenisului pt a obține rezultate ca cel de astăzi. Mult succes în finală!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează