SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Gabriela Sabatini despre tenisul feminin actual: „Îmi plac foarte mult Ons Jabeur, Karolina Muchova, iar ceea ce face Iga Swiatek este incredibil”

Gabriela Sabatini la o festivitate de premiere în Argentina FOTO Guliver/GettyImages
Gabriela Sabatini la o festivitate de premiere în Argentina FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 11 august 2023 19:54 / Actualizat vineri, 11 august 2023 20:22

Gabriela Sabatini (53 de ani), fost număr 3 mondial, și-a exprimat opiniile despre cele mai actuale subiecte din tenisul feminin: lipsa varietății, inconstanța, conflictul dintre jucătoarele din Ucraina și Rusia.

Argentinianca Gabriela Sabatini, câștigătoare la US Open în 1990, nu a pierdut legătura cu tenisul. Deși locuiește în Elveția, ea este prezentă la toate acțiunile importante din țara sa natală, care țin de sportul pe care l-a practicat. 

„Am mai multe preocupări, unele legate de tenis, altele nu atât de mult. Am parfumurile mele de mulți ani. Apoi fac mai multe lucruri în jurul tenisului, am niște companii cu care lucrez. Sunt destul de ocupată în cea mai mare parte a timpului", a spus ea într-un interviu pentru agenția EFE.

Gabriela Sabatini: „Mai puțină varietate în jocul fetelor"

Una dintre protagonistele circuitului feminin în anii 1990, Sabatini a fost întrebată cum vede ea tenisul de acum în comparație cu ce se juca pe vremea sa. „Cred că generațiile avansează și tehnologia schimbă și ea lucrurile. Totul merge înainte. Există acum un joc de forță atât la feminin, cât și la masculin. Poate că e mai puțină varietate în jocul fetelor. Dar realitatea este că lovesc foarte tare, iar corpurile sunt diferite și ele. Fetele sunt mult mai puternice, se lucrează la diferite aspecte privind acest aspect", a răspuns ea.

27 de turneea câștigat Gabriela Sabatini în cariera sa, una care s-a încheiat în 1997

Apoi a aprofundat, vorbind despre circuitul feminin. „În zilele de acum se schimbă mai des lucrurile la vârf. Înainte exista un grup mai mic de jucătoare care câștigau turneele, astăzi există mai multă alternanță. Este greu de știut cine este numărul doi sau numărul trei, dar cred că această situație poate avea și avantajele sale, deoarece sunt mai multe jucătoare din Est care se descurcă foarte bine".

Pe cine îi place să urmărească? „Îmi plac foarte mult Ons Jabeur, Karolina Muchova, iar ceea ce face Iga Swiatek este incredibil. Să fii numărul unu o perioadă atât de lungă de timp..."

Gabriela Sabatini: „Sportul nu trebuie niciodată amestecat cu politica"

Ea a fost întrebată și despre situația dintre jucătoarele din Ucraina și Rusia sau Belarus. „Trăim o situație dificilă pentru toată lumea. Este ceva foarte personal pentru fiecare și este foarte dificil să-ți exprimi o opinie. Cred că sportul nu trebuie niciodată amestecat cu politica. Este un lucru extrem de personal și este greu de comentat"

Gabriela Sabatini despre tenisul feminin actual: „Îmi plac foarte mult Ons Jabeur, Karolina Muchova, iar ceea ce face Iga Swiatek este incredibil”
Gabriela Sabatini a revenit pe teren anul trecut la Roalnd Garros în competiție destinată legendelor FOTO Guliver/GettyImages

Efortul, munca, sacrificiul sunt aceleași ca în circuitul masculine și de aceea și femeile merită să fie pe picior de egalitate în ceea ce privește premiile din tenis
- Gabriela Sabatini 

Ar fi o idee bună să se unească cele două circuite. La asta se lucrează. De fapt, din ce în ce mai multe turnee sunt comune. Ar fi bine, pentru că ambele organizații au aceleași obiective, lucrează la același lucru și o fuziune ar oferi multe avantaje tenisului
- Gabriela Sabatini

8,7 milioane de dolaria câștigat Gabriela Sabatini din tenis

Citește și: 

I-a încheiat rapid parcursul lui Caroline Wozniacki la primul turneu jucat după trei ani și jumătate
WTA MONTREAL
I-a încheiat rapid parcursul lui Caroline Wozniacki la primul turneu jucat după trei ani și jumătate
România schimbă echipa pentru meciul-test cu Georgia
MECI-TEST
România schimbă echipa pentru meciul-test cu Georgia

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
mishu_74
mishu_74  •  15 August 2023, 20:08

parea muuult mai feminina Gabriela in tineretile ei...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează