SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN DUBAI

Galerie FOTO Căutând încredere » Simona Halep a revenit în Golf pentru provocări noi

Simona Halep a cucerit anul trecut, la Dubai, trofeul cu numărul 10 al carierei // FOTO: Guliver/GettyImages +7   FOTO
Simona Halep a cucerit anul trecut, la Dubai, trofeul cu numărul 10 al carierei // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 16 februarie 2016 00:00

Numărul 3 mondial vorbeşte despre sănătate, sfaturi şi iluzoriul titlu de Mare Şlem.

Simona Halep se află într-o postură care în 2015 s-a dovedit dificilă pentru ea. Aceea de a-şi apăra un titlu. Ajunsă la Dubai de săptămâna trecută, campioana en titre a trecut deja prin filtrele întrebărilor, a vizitat un obiectiv turistic nou, iar acum îşi aşteaptă adversara din turul secund. Şi speră că de data aceasta lucrurile se vor aşeza, în fine, pentru ea.

Ori de câte ori a trebuit să confirme un rezultat anterior, românca n-a făcut faţă. Fie că a fost vorba de un trofeu sau o finală importantă. Dubai 2016 poate rupe tradiţia cenuşie.

Începutul de sezon i-a pus în faţă un zâmbet răutăcios. Problemele de sănătate din decembrie 2015 au continuat în ianuarie, mai mult, au apărut ori s-au reactivat şi altele.

"Mă antrenam, dar nu mi-era deloc uşor pentru că oboseam foarte repede. Apoi am avut infecţia la stomac şi a trebuit să-mi iau câteva zile de pauză", a enumerat ea în faţa presei prezente la Dubai. "Am venit în Australia încă sub tratament cu antibiotice. Atunci a reapărut problema la tendonul ahilian, iar la Sydney am făcut o altă infecţie, la nas şi ureche. Era dificil să joc, să rămân concentrată".

Fără regrete

Reflectând la acea perioadă, Halep a spus că poate ar fi fost bine să sară peste primele turnee din Australia. "Nu vreau să mă gândesc cu regret la ce a fost. Vreau doar să fiu atentă mai mult la sănătate şi să mă bucur de joc", a încheiat ea.

Mai rămâne să aplice ceea ce spune că a deprins: "Am învăţat cum să joc fără presiune când am de apărat ceva, puncte sau un titlu. Şi am mai învăţat că dacă sunt relaxată şi savurez ce fac, mă ajută să mă concentrez mai bine şi să cîştig meciuri grele". Cum va fi cel din turul secund, indiferent de adversară, Ana Ivanovici sau Daria Gavrilova.

Inspiraţia Pennetta şi Kerber

De când a ajuns în finală la Roland Garros, în 2014, Simona Halep e aşteptată să facă pasul suplimentar şi să cucerească un titlu major. "Acum mă gândesc mai mult că sunt capabilă după ce am văzut-o pe Pennetta reuşind şi apoi pe Kerber", a spus românca. "E mai uşor pentru noi să credem că putem. Până de curând era dificil pentru Serena era acolo şi ne închipuiam că ea a unica învingătoare. Victoria lui Angie a fost grozavă. I-am trimis un mesaj imediat după finală. M-am bucurat pentru ea, merita. Munceşte mult, e o persoană de treabă".

"Mai puţină forţă"

De când a intrat în Top 10, după Australian Open 2014, Halep nu a mai părăsit acea zonă privilegiată, arătând consistenţă şi constanţă. Una care s-a mai disipat însă în 2015. "E greu de vorbit despre încredere, sunt diferite tipuri. Încrederea din timpul meciului, încrederea în lovituri. Când îţi lipseşte, trimiti mingea cu mai puţină forţă. Acum trebuie doar să adun meciuri, am nevoie de ele. Aşa recuperezi încrederea, cu meciuri şi cu victorii", a spus Simona.

Anturaj redus

Anul trecut, Simona a avut la Dubai mulţi apropiaţi în jurul ei, familie şi prieteni, cu care lua în fiecare seară cina la Aviation Club. 2016 e mult mai discret pentru Simona, doar câteva persoane din echipa ei tehnică aflându-se în preajmă. "E mult mai linişte acum. Am nevoie să stau singură şi să revin cât pot de repede în circuit", a explicat numărul 3 WTA.

"M-am speriat puţin din cauza sănătăţii. Mi-am spus că trebuie să mă opresc, să fac tratamentul cum trebuie şi apoi să revin"
Simona Halep

"Într-un tablou mai larg, vreau să devin mai puternică. Să-mi îmbunătăţesc tactica pe teren, să văd jocul şi să schimb mai des în timpul meciului"
Simona Halep

Parcursul de la Dubai 2015

Turul 1 6-2, 6-0 cu Daniela Hantuchova
Turul 2 6-4, 6-3 cu Ţvetana Pironkova
Sferturi 6-3, 1-6, 7-5 cu Ekaterina Makarova
Semifinale 2-6, 6-1, 6-1 cu Caroline Wozniacki
Finală 6-4, 7-6 (4) cu Karolina Pliskova

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
201.
201.  •  16 Februarie 2016, 17:58
Postat de wowmashha pe 16 Februarie 2016, 16:47

de fofilat s-a fofilat halep cand trebuia sa mearga in canada pt fed cup a inceput cu vaicareala si cu scuze bune pt catalyn si s-a dus in germania dupa un porsche . asa ca mai bine taceai .

Fosfore,mai schimba-ti comentariile!Ai renuntat la fazele cu cati bani ai castigat la pariuri pe seama lui Halep si cati prieteni ai cinstit tu la restaurant de banii astia,schimba si pe la comentarii ceva.Crezi ca daca n-ai maimmetionat de pariuri si restaurante nu tot ala esti?Ai aceeasi stereotipie in comentarii care te tradeaza.*** fi tu sef de banca din parc in Elvetia dar mai variaza si tu daca vrei sa devii altcineva.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

wowmashha
wowmashha  •  16 Februarie 2016, 16:47

de fofilat s-a fofilat halep cand trebuia sa mearga in canada pt fed cup a inceput cu vaicareala si cu scuze bune pt catalyn si s-a dus in germania dupa un porsche . asa ca mai bine taceai .

wowmashha
wowmashha  •  16 Februarie 2016, 16:45
Postat de Kitty Mace pe 16 Februarie 2016, 15:49

cel mai stu**d comentariu ever!! de care alte fete vorbesti...Mitu care a clacat in finala la dublu sau Olaru care dadea cu mingea afara non stop? Poate Begu si Dulgheru care s-au fofilat si n-au venit la competitie.. daca nu venea Simona pierdeam cu 3-0 ca Rusia, nu cat de cat onorabil 3-2.

esti intr-o mare eroare . nu mai comenta daca esti pe langa subiect . da vorbesc de mitu care in canada a facut spectacol cu e buchard a adus punct si calificare romaniei ca sa poata sa vina halep sa manance tortul facut de begu mitu dulgheru si niculescu . iar dulgheru si begu nu s-au fofilat copile fara minte . dulgheru si begu au spus prezent . au spus da vom juca pt romania contra cehiei . situatia s-a schimbat atunci cand mama lui halep a mers cu lapte branza si cozonaci la alina tecsor facandu-i loc fatucei din constanta . abia atunci dulgheru scoasa pe nedrept din echipa romaniei din cauza lui halep s-a ,, fofilat,, cum spui tu . daca asta-i fofilare cand esti scoasa cu forta din teamul romaniei inseamna ca tu esti prim ministru in preria lui old wabble . daca se fofila o facea de la inceput spunand ca este accidentata. insa ea a spus prezent . asa ca esti in eroare . nu te mai lua dupa 2 sau 3 aiuriti care o sustin pe halep . ei sunt vai mama lor .

Vezi toate comentariile (10)
Comentează