SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

GALERIE FOTO Începe DOMInația? Thiem îi oprește parcursul de vis lui Cecchinato și se califică în prima finală de Mare Șlem a carierei

FOTO: Raed Krishan +21   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 08 iunie 2018 16:06

Dominic Thiem (8 ATP) este primul finalist de pe tabloul masculin de la Roland Garros. Austriacul a trecut în trei seturi de surpriza Marco Cecchinato (72 ATP) și va juca duminică prima sa finală de Mare Șlem. 

Thiem s-a impus în minimum de seturi, scor 7-5, 7-6 (10), 6-1, după două ore și 20 de minute de joc. 

Cecchinato furnizase două surprize mari pe parcursul turneului, reușind să-i elimine pe David Goffin și Novak Djokovici și nu a dezamăgit nici în duelul de azi. Azi, italianul a recuperat un break reușit rapid de Thiem și a dus primul set în prelungiri. Experiența austriacului și-a spus însă cuvântul, iar Thiem a reușit să se impună cu 7-5.

Manșa secundă a fost cea mai echilibrată din meci. Cei doi jucători și-au făcut de fiecare dată serviciul, soarta setului fiind tranșată după un tie-break dramatic. Cecchinato a beneficiat de trei mingi de set, anulate însă de Thiem, care și-a trecut în cont setul la a patra minge de set.

Setul 3 nu a mai avut istoric, italianul a cedat definitiv inițiativa, iar Thiem s-a impus cu 6-1. 

La 24 de ani, Dominic Thiem se califică în prima sa finală majoră și așteaptă acum deznodământul celei de-a doua semifinale. Campionul en-titre Rafael Nadal se va duela cu favoritul 5, argentinianul Juan Martin del Potro. Partida va începe în jureul orei 17:00. 

"A fost un meci dur. Dacă pierdeam setul secund, ar fi fost mult mai complicat. Cheia a fost setul al doilea. Trebuie să mă regenerez acum, am nevoie de pauză, apoi mă voi regrupa pentru a analiza puțin adversarul din finală" Dominic Thiem

10 titluri
a cucerit Thiem în circuitul ATP

27 
e locul pe care va urca Marco Cecchinato. La începutul turneului se afla pe locul 72

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează