SPORTURI  »  TENIS  »  SĂRBĂTOARE

GALERIE FOTO + VIDEO Bianca Andreescu, întâmpinată ca o mare campioană în Canada, după succesul de la US Open

Articol de - Publicat luni, 16 septembrie 2019 14:39

Bianca Andreescu (5 WTA, 19 ani) a avut parte de o întâmpinare cu fast în Mississauga, orașul în care s-a născut, manifestare la care a participat și premierul canadian Justin Trudeau.

La nouă zile după succesul de la New York, Bianca Andreescu s-a prezentat în fața oamenilor din orașul său natal. S-au adunat zece mii de persoane, iar tânăra în vârstă de 19 ani a primit de la primarul Bonie Crombie cheia urbei Mississauga, care are o populație de peste 700.000 de locuitori. În plus o stradă, care urmează a fi stabilită ulterior, a primit numele jucătoarei cu origini românești. 

„Felul modest și grațios în care ai primit succesul întruchipează spiritul celor din Mississauga, Ontario și Canada. Povestea familiei tale este una de succes a unor imigranți, ca a multora de aici", a spus oficialul.

Printre cei 10.000 de oameni au fost prezenți și alți imigranți români, care au fluturat steaguri tricolore.

"Sunt o canadiancă mândră și sunt onorată să reprezint această țară peste tot în lume", a rostit Andreescu pe scenă, citată de Reuters. 

La festivitate a participat și premierul Canadei, Justin Trudeau. "Este un model pentru toți canadienii, tineri și bătrâni. Dar mai ales pentru cei dintâi fiindcă le-a arătat că orice este posibil. Nicu, Maria, vă mulțumesc că în urmă cu mulți ani ați ales Canada pentru a vă pune pe drumul cel bun ca familie", a spus el, adresându-se părinților campioanei de la US Open. 

Succesul Biancăi Andreescu i-a motivat pe mulți să îmbrățișeze acest sport. "De când a câștigat am primit tot felul de cereri de peste tot din țară. Din orașe mici sau mari, toți dorind să știe cum pot începe să joace tenis", a spus Jennifer Bishop, președintele Tennis Canada. Forul își propune ca o dată cu succesul Biancăi să poate primi cât mai multe sponsorizări pentru a construi mai multe terenuri indoor. Andreescu este prima jucătoare din Canada care reușește să câștige un trofeu de Mare Șlem la simplu pentru această țară.

A cincea jucătoarea a lumii are timp să se bucure de succesul recent, ea declarând forfait pentru turneele de la Osaka și Wuhan. Apropiații ei susțin că își dorește anul acesta să mai participe doar la două turnee, Beijing și la balul de final de an, cel de la Shenzhen, Turneul Campioanelor, dacă se va califica. 

+6 FOTO

FOTO: Reuters // Bianca Andreescu a fost primită călduros în Canada

Nevoia de timp pentru a gestiona succesul

Sylvain Bruneau, antrenorul Biancăi, a vorbit despre ce urmează pentru cea pe care a ajutat-o să câștige la US Open. "În ultima perioadă sunt multe jucătoare care au ajuns pe primul loc în lume, unele au câștigat și câte un turneu de Mare Șlem și apoi le-a fost extrem de greu. E ceva generalizat, li s-a întâmplat tuturor, mai puțin Serenei. Pentru multe dintre ele e un avans consistent, apoi presiunea le înghite și totul devine mult mai complicat. Bianca este într-o poziție bună acum și avem nevoie de timp pentru a vedea cum ne vom descurca în această situație", a spus Sylvain Bruneau la Radio Canada.

Caută progresul

Chiar dacă a câștigat la US Open, în jocul lui Andreescu e loc și de mai bine. "Poate progresa la toate aspectele jocului său. Are un joc complet, face multe lucruri pe teren, dar nu este o jucătoare care să se fi specializat pe un anumit tip de joc. Tenisul feminin nu e chiar stereotip, dar mai toate fetele au un stil similar. De aceea Bianca este diferită, pentru că are unde să crească, mai ales la serviciu și la jocul de pe linia de fund. Ne dorim și să urce cât mai mult la fileu", a spus antrenorul Sylvain Bruneau la Radio Canada.

Cum au fost primite alte câștigătoare de Mare Șlem

Faptul că în ultimii trei ani mai multe jucătoare au reușit să-și treacă în palmares primul trofeu de Mare Șlem a declanșat sau nu sărbătoarea în țările respective. Simona Halep a avut parte în 2018 de o festivitate impresionantă pe Arena Națională, la care au participat peste 15.000 de oameni, una care s-a repetat și după cucerirea trofeului de la Wimbledon în 2019. Naomi Osaka a fost primită cu fast în Haiti, țara tatălui său, după succesul de la US Open din 2018, însă în Japonia nu a avut parte de manifestări populare. Ashleigh Barty, învingătoare anul acesta la Roland Garros, a ajuns după câteva luni acasă, iar sărbătoarea a fost una intimă, alături de câțiva oameni de la clubul său de tenis. Nici Angelique Kerber nu a defilat pe străzi cu trofeul de la Australian Open din 2016.

VEZI ȘI:

CLASAMENT WTA // Simona Halep poate urca pe locul 5 fără să joace: ce trebuie să se întâmple pentru asta » Ce locuri ocupă celelalte românce în clasament + cum arată Top 10

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
p.rares
p.rares  •  16 Septembrie 2019, 16:37

Felicitari Bianca si sper sa ramai cu picioarele pe pamant si sa castigi in continuare cat mai multe grand slam-uri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează