SPORTURI  »  TENIS  »  MONDEN

Una dintre rivalele Simonei Halep a făcut marele anunț: „Sunt fericită și liniștită, mă bucur de zilele în care mă trezesc fără simt durere”

Garbine Muguruza si Arthur Borges FOTO Instagram
Garbine Muguruza si Arthur Borges FOTO Instagram

Articol de - Publicat miercuri, 24 mai 2023 16:57 / Actualizat miercuri, 24 mai 2023 17:27

Garbine Muguruza (29 de ani), fost lider mondial și câștigătoarea a două trofee de Mare Șlem, a anunțat că se va căsători cu Arthur Borges (38 de ani) și că-și va prelungi pauza pe care a luat-o de la tenis

Jucătoarea din Spania nu a mai evoluat în circuitul profesionist din februarie 2023, ea anunțându-și fanii în luna aprilie că nu va participa la niciun turneu în această vară. Din când în când a mai postat o poză cu activitățile sale pe Instagram, dar, miercuri, într-un interviu exclusiv pentru revista Hola a anunțat că se va căsători cu partenerul său de aproape doi ani, Arthur Borges. Fostul lider mondial a povestit cum s-au întâlnit și cum a venit cererea în căsătorie.

Nu m-am retras de tot, dar aveam nevoie să-mi iau un pic de timp ca să recuperez toate lucrurile pe care le-am pierdut în timpul carierei sportive, să petrec timp cu părinții mei, cu frații. Am zis că o să lipsesc în această vară, dar cred că voi lipsi tot anul. Nu am luat o pauză pentru Arthur, ci e un cumul de factori
- Garbine Mugurza

S-au întâlnit pe stradă

Pe finalul lui august 2021, Muguruza participa la US Open, plictisită de camera sa de hotel, a decis să iasă la o plimbare prin Central Park. „Și, când se aștepta mai puțin, în timp ce mergea singură cufundată în gândurile ei, iubirea i-a trecut în cale”, notează Marta Gordillo, jurnalista care a intervievat-o pe Garbine.

Arthur Borges, viitorul soț al jucătoarei din Spania, era din întâmplare pe o stradă și recunoscând-o i-a urat succes în turneu. 

„Am rămas uimită și mi-am zis, ce tip drăguț. De acolo am început să comunicăm, în fiecare zi mergeam să ne plimbăm împreună în Central Park. Foarte romantic, într-adevăr! A fost dragoste la prima vedere, ne-am simțit atrași unul de altul, ceva neașteptat, care s-a întâmplat pur și simplu”, a povestit jucătoare de tenis

Sunt fericită și liniștită, mă bucur de zilele în care mă trezesc fără simt durere. Corpul meu avea nevoie de o pauză 
- Garbine Muguruza

Apoi a continuat: „Lui îi place tenisul și de aceea m-a recunoscut, dar a fost foarte timid. Nu știam cine este, cu ce se ocupă, dar mi-a plăcut că venea din altă lume, care avea legătură cu luxul, moda, nu cu tenisul”.

2 trofee de Mare Șlema cucerit Garbine Muguruza în carieră, Roland Garros în 2016 și Wimbledon 2017, unde le-a învins pe Serena Williams, respectiv pe Venus Williams

Mai departe, Borges, care se îndrepta spre munca, îmbrăcat la costum, i-a cerut să facă o poză împreună. „Avem și acum poza de atunci, am înrămat-o”.

La hotelul preferat

Cererea în căsătorie a fost la fel de romantică. „Acum aproape o lună s-a întâmplat. Mi-a cerut mână la hotelul Marbella Club, unul dintre favoritele mele. Mi-a făcut o surpriză, întâi mi-a zis doar să mă fac frumoasă că mergem la o cină. 

I-am răspuns că mereu mă fac frumoasă. Acolo ne aștepta o masă sub un copac. Am întrebat ce se întâmplă și atunci când a venit cererea am început să plâng, i-am răspuns printre lacrimi”, a povestit Muguruza.

A fost o nebunie să câștig acele trofee de Mare Șlem, toată lumea le vrea. mi-aș dori și altele, dar sunt extrem de mulțumită cu ce reușit până acum. Am fost și lider mondial, toate visele mi s-au împlinit 
- Garbine Muguruza

Ceremonia va fi cel mai probabil la anul, dar încă nu au stabilit toate detaliile. „Mi-ar plăcea să fie vara, undeva aproape de plajă, în Spania, pentru că este locul, care ne unește cel mai mult”.

Muguruza l-a prezentat un pic și pe viitorul său soț. „S-a născut în Insulele Canare, apoi a plecat în Finlanda. E jumătate spaniol și jumătate finlandez și lucra la New York pentru Tom Ford, director la una dintre diviziile de modă.

A fost foarte curajos, a lăsat totul în urmă și a început să călătorească alături de mine, am fost extrem de mirată pentru că nu oricine pariază pe dragoste. Și așa s-a mutat cu mine în Geneva”.

A continuat: „E o persoană care are răbdare, un bun simț al umorului. E atletic, face sport, iar asta e un lucru important pentru mine. Dincolo de faptul că e foarte frumos și are stil. Ne potrivim extrem de bine, e ca și cum ne cunoșteam dinainte”.

Mi-ar plăcea să avem o familie completă, dar atunci când vom decide să facem copii va însemna că sunt gata să renunț la cariera mea de sportivă pentru că mi se pare complicat
- Garbine Muguruza

Arthur Borges a mai fost căsătorit cu patinatoarea finlandeză Kiira Korpi. Cei doi s-au cunoscut în 2010, în 2017 s-au logodit, iar în 2018 s-au căsătorit. Despărțirea a fost anunțată de tripla medaliată europeană în vara lui 2021. 

4 săptămânia fost lider mondial Garbine Mugurza între 11 septembrie și 8 octombrie 2017

Citește mai multe știri din tenis:

ITIA a oferit primele explicații » De ce a cerut o nouă amânare a audierii Simonei Halep

Două românce capi de serie la Roland Garros » Irina Begu și Sorana Cîrstea pe pozițiile 27 și 31

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează