SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Gerard Pique merge la TAS: vrea milioane de euro de la Federația Internațională de Tenis

Kosmos, compania lui Gerard Pique (35 de ani), vrea să dea în judecată al TAS Federația Internațională de Tenis (ITF).
Kosmos, compania lui Gerard Pique (35 de ani), vrea să dea în judecată al TAS Federația Internațională de Tenis (ITF).

Articol de - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2023 19:09 / Actualizat miercuri, 25 ianuarie 2023 21:31

Kosmos, compania lui Gerard Pique (35 de ani), vrea să dea în judecată, la TAS, Federația Internațională de Tenis (ITF).

Motivul? ITF a rupt contractul de colaborare cu Kosmos, firma lui Pique, alături de care organiza Cupa Davis, în urmă cu două săptămâni.

Shakira, agresată de mama lui Gerard Pique? Filmarea din presa spaniolă i-a șocat pe fanii cântăreței!
MONDEN
Shakira, agresată de mama lui Gerard Pique? Filmarea din presa spaniolă i-a șocat pe fanii cântăreței!

Kosmos, firma lui Gerard Pique, dă în judecată Federația Internațională de Tenis

Kosmos a decis să meargă la TAS și cere „milioane de euro” drept compensație, pentru daunele cauzate societății, potrivit AS. Suma exactă nu a fost dezvăluită. Dezacordul dintre părți a apărut din cauza sumei pe care Kosmos trebuia să o plătească Federației Internaționale de Tenis ca taxă de organizare. Aceasta a fost stabilită la 40 de milioane de euro pe ediție.

Pique a considerat suma ca fiind prea mare în contextul pandemiei din ultimii 3 ani și nu a vrut să plătească atât de mult. ITF a decis să renunțe la colaborare după doar doi ani.

Cele două părți semnaseră o înțelegere valabilă pe 25 de ani, cu o viitoare investiție de aproximativ 3 miliarde de euro a celor de la Kosmos.

În primii doi ani de colaborare, Kosmos plătise o sumă mult mai mică decât cele 40 de milioane prevăzute, tocmai din cauza pandemiei de Covid-19.

ITF nu a anunțat încă un nou partener pentru organizarea Cupei Davis.

Citește și:

S-au stabilit semifinalele la Australian Open 2023! Novak Djokovic, la un pas de un nou trofeu + Doar o jucătoare din Top 20 a rămas în cursă

Eliminată de la Australian Open, Jelena Ostapenko cere o schimbare majoră în tenis: „Nu-mi place!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
267890
267890  •  26 Ianuarie 2023, 07:45

După ce că a distrus o frumoasă tradiție, acum mai vrea și să se umple de bani, nu că n-ar avea destui.

George48Marius
George48Marius  •  26 Ianuarie 2023, 07:42

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  26 Ianuarie 2023, 00:43
Postat de constanteanul pe 25 Ianuarie 2023, 21:44

Nu înțeleg cum i s-a permis acestui *** să distrugă Cupa Davis.

Cum "cum"? A fost impins in fata de altii. Sportul nu mai este demult despre "spiritul competitiri" ci despre cati bani se pot face. Vezi si titlurile GSP despre "cati bani va incasa X", "salariul fabulos al lui Y", "lovitura financiara a lui Z". Se spala bani la greu in sporturile cu audienta mare (fotbal, tenis, handbal etc.), firmele de pariuri fac legea si dopajul e o regula la cel mai inalt nivel. Cred ca singurele sporturi corecte care mai exista sunt joggingul practicat de cei care chiar vor sa duca o viata sanatoasa si fotbalul corporatist pe sintetic.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează