SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Gică Hagi vorbeşte despre ascensiunea lui Halep: "Iată, în România s-a mai născut o stea!"

"Regele" a dat numele generaţiei din care a făcut parte, recunoscută drept generaţia Hagi

Articol de GSP - Publicat marti, 05 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 noiembrie 2013 10:49

Machedon ca şi Halep, "Regele" vorbeşte despre calităţile acesteia, dar şi despre ce trebuie să facă în continuare pentru a ajunge şi mai sus.

"Visul meu e să ajung ca Hagi, pe care îl am ca model. Mi-a plăcut şi l-am admirat în tot ceea ce a făcut ca fotbalist, dar şi ca om. Înainte să merg la Sofia, m-am întîlnit cu el la meciul Steaua - Basel, iar Hagi mi-a dat cîteva sfaturi. Cel mai important a fost să rămîn modestă indiferent de locul pe care voi ajunge în clasamentul mondial", a spus Halep la Radio GSP, după Turneul Campioanelor, cîştigat la Sofia.

"Are talent, dar ambiţie are şi mai multă"
Ieri, Gică Hagi a răspuns invitaţiei Gazetei de a discuta despre Halep. "Cred că în România s-a născut din nou o mare sportivă, o stea în devenire. Aceasta e concluzia mea după un an incredibil pe care l-a avut această fată". Pasionat de tenis, pe care îl urmăreşte în timpul liber şi chiar merge la diverse turnee atunci cînd are timp, Hagi o caracterizează pe Simona.

"Are talent, dar are şi mai multă ambiţie. Am urmărit-o destul de atent în ultimul an şi jumătate. Fac o previziune. Va ajunge în top 5, nu doar în top 10, o să vedeţi dacă Hagi nu se pricepe şi la tenis!".

"Îmi place că e clară în idei pe teren"
"Îmi face impresia unei jucătoare complete. Stă bine în teren, e bună în ambele jumătăţi de teren, şi în dreapta şi în stînga. Îmi place că e clară în idei pe teren, îşi fixează de multe ori adversarul şi nu-l lasă pînă nu închide punctul", continuă Hagi cu impresiile pe care şi le-a făcut despre Halep.

"Să-şi propună lucruri mari, doar aşa rămîi motivat mereu"
"Trebuie să rămînă modestă, dar, în acelaşi timp, să nu-şi piardă nici un moment motivaţia. Să caute tot timpul noi ţinte, alte obiective, să rămînă motivată şi focusată pentru a atinge noi performanţe. Sînt de acord cu Ilie Năstase, care a spus că acum trebuie să îşi dorească să cîştige un turneu de Grand Şlem". Cuvintele frumoase, elogiile şi reverenţa lui Hagi pentru Simona nu se opresc aici. Vede în Halep motivaţia pentru care trebuie să ne privim ţara altfel.

E fan HCM Constanţa şi Stavrositu
Simona Halep merge de cîte ori are ocazia la meciurile campioanei României la handbal masculin, HCM. Machedoancă, ea îl simpatizează cel mai mult pe Marius Stavrositu, aromân şi el, centrul "marinarilor".

"Sîntem amici, vorbim la telefon de cîte ori avem ocazia. La handbal nu a mai venit de mult, acum la ce program are...", a declarat Stavrositu.

Marius i-a oferit Simonei un tricou cu numărul 11, cu numele său. "Ea mi-a dat o rachetă! Poate îmi dă şi ceva lecţii!", a glumit handbalistul.

"După ce a cîştigat cel dintîi turneu al ei, am fost primul care a felicitat-o. E dintr-o familie de aromâni, ca şi mine, am vorbit şi cu părinţii ei, i-am felicitat pentru că au o fată care face cinste României" (Gică Hagi)

"Simona s-a născut aici, în România, s-a antrenat aici, în România, şi a ajuns să le bată pe toate în Europa şi în toată lumea asta. Vedeţi că încă se poate să producem mari sportivi? Eu nu mi-am pierdut niciodată această speranţă şi am avut dreptate" (Gheorghe Hagi)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
danny99
danny99  •  05 Noiembrie 2013, 15:01

Cele mai importante lucruri care l-au facut pe Hagi mare sunt: - talentul cu care a fost inzestrat; - modestia la care a ramas desi are lumea la picioare; - ambitia de a fi cel mai bun. Acestea 2 din urma daca le.ar pricepe si jucatorii de la noi, am avea echipe si jucatoare foarte bune

madskills
madskills  •  05 Noiembrie 2013, 14:40
Postat de armion pe 05 Noiembrie 2013, 14:16

Serios nu esti tu analfat ? Crezi ca vroiam sa o antrenez eu pe Simona de vorbesti de invidie ? Esti un mare natarau !

Sunt convins ca el nu este analfat. Dar tu esti, si la modul cel mai grav. Aici nu era vorba de a fi Hagi invidios pe Simona. De ce ar fi, cand el e cunoscut pe tot globul, din Brazilia pana in Japonia? Ca sa nu mai vorbim de cati bani are. Te rog eu, fa-ti un bine si cand trece metroul..nu ezita. O sa ajungi intr-un loc mai bune. Si pentru tine si pentru restul lumii

sakamoto
sakamoto  •  05 Noiembrie 2013, 14:19

Gica Hagi a fost si va ramine, acelasi om de caracter, un suflet mare! Simpatizat si respectat de toti romanii. A fost un sportiv adevarat si un exemplu pt cei tineri.Respect Gica Hagi, ramii copilul nostru drag!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează