SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ȚIRIAC TROPHY

Gilles Simon explică eșecul cu Daniel Gimeno-Traver: ”El a jucat fără greșeală”

Gilles Simon Foto: Raed Krishan
Gilles Simon Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 25 aprilie 2015 00:00

Învins de Daniel Gimeno-Traver, favoritul principal, Gilles Simon, spune că adversarul său a avut atitudinea potrivită pe teren, iar el nu

Se mai întîlniseră o singură dată, în 2009, la US Open, pe hard, iar francezul cîștigase în trei acte. "Îmi amintesc de acel meci, chiar dacă a fost în minimum de seturi, au fost strînse. Un meci dur", spunea ieri Gimeno-Traver, la puține minute după victorie, cu un prosop în jurul gîtului și întrerupîndu-se din tastatul unui mesaj către apropiații săi. A fost un meci dur și cel din "sferturile" de la BRD Trophy, întins pe două ore și 19 minute. Un meci fizic, disputat pe ultimele felii de căldură ale unei zile care debutase cu un soare strălucitor.

Spaniolul a început abrupt, a avut conducerea, dar Simon a izbutit să revină și să se impună la tie-break. "Am reușit să întorc acolo", explica francezul, "el a făcut un joc decisiv rău, neinspirat, apoi însă lucrurile s-au schimbat".

Gimeno-Traver a închis cu 6-4, 6-2, exasperîndu-l pe triplul învingător de la București cu precizia loviturilor și cu sclipire din decizii. "Lovea numai pe linie, credeam că, la un moment dat, asta va înceta, dar nu a fost așa. Punea cîte o scurtă impecabilă. Aveam senzația că totul merge numai în favoarea lui și asta mi-a produs frustrare. El a avut atitudinea potrivită pe teren, eu nu".

Simon crede că adversarul său a fost relaxat mental fiindcă nu avea nimic de pierdut, dar și că, pe final, era mai obosit decît francezul. "Mi-am închipuit că se va opri la un moment dat, dar nu! Nu arăta nici un pic de emoție și scotea lovituri incredibile. A fost, pur și simplu, prea bun", a conchis favoritul principal.

Perioadă bună

Daniel Gimeno-Traver, 29 de ani, numărul 68 mondial, vine la București după prima finală a carierei, reușită la Casablanca. Acum e la un pas de a repeta isprava la BRD Năstase-Țiriac Trophy, după ce ieri s-a calificat în penultimul act. "A fost un meci dur, complicat. Din păcate pentru mine, nu am putut să închid primul set, dar am stat acolo, luptînd pînă la capăt", a spus ibericul. "Cel mai important a fost că am izbutit să fiu agresiv, să preiau inițiativa în puncte. Da, asta e, am fost solid și agresiv. Sper să continuu perioada bună și în semifinală", a încheiat el.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează