SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ȚIRIAC TROPHY

Gilles Simon s-a calificat în sferturi la BRD Năstase-Țiriac Trophy, după două ore de foc cu Janko Tipsarevici

Gilles Simon
Gilles Simon

Articol de GSP - Publicat joi, 23 aprilie 2015 18:43

Gilles Simon, numărul 13 ATP, s-a calificat pentru a cincea oară în sferturi la BRD Năstase-Țiriac Trophy și rămîne în cursă pentru al patrulea său trofeu la București.

Francezul n-a avut însă o misiune ușoară în fața lui Janko Tipsarevici, scor 7-5, 6-4. Revenit pe teren după un an și jumătate de pauză, sîrbul, numărul 824 ATP, a arătat că poate să ajungă din nou la cel mai înalt nivel, deși se apropie de 31 de ani.

În urmă cu doi ani, un duel Simon - Tipsarevici ar fi fost o finală la aproape orice turneu. Chiar dacă s-au întîlnit doar în turul doi, nivelul jocului s-a ridicat la așteptările unui meci cu trofeul pe masă.

Simon și-a adjudecat un prim set încărcat și echilibrat pînă la final, însă a avut parte de o surpriză în actul secund. Tipsy a crescut ritmul jocului și a reușit să spargă serviciul adversarului, distanțîndu-se la 4-1.

Efortul a fost însă prea mare pentru un jucător revenit abia de o săptămînă în circuit, iar Simon nu i-a mai dat nici o șansă, cîștigînd următoarele cinci game-uri și meciul.

În sferturi, Simon va da peste Daniel Gimeno-Traver. Spaniolul s-a impus în runda anterioară în fața lui Nikola Mektici, scor 7-5, 6-2.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează