SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Grand Stan » Wawrinka a cîștigat trofeul de la Roland Garros, după o victorie surpriză cu Djokovici

Articol de - Publicat luni, 08 iunie 2015 00:00

Elvețianul l-a învins pe Novak Djokovici, cel care ar fi putut să facă la Paris Marele Șlem al carierei. Stan se mai impusese și la Australian Open în 2014.

Cînd era mic a visat să joace Roland Garros, nu să-l cîștige. Cînd s-a impus la Melbourne mulți au crezut că va rămîne doar o întîmplare izolată. Cînd a pornit la drum turneul de la Paris, s-a vorbit despre Nadal, despre Djokovici, despre Federer și mai puțin despre el. Stan Wawrinka, campionul din 2015.

Pe o vreme perfectă, cu tribunele pline, Novak Djokovici și Stan Wawrinka au pășit pe zgură cu gîndul la trofeu. Elvețianul în vîrstă de 30 de ani își dorea al doilea trofeu de Mare Șlem al carierei, iar Nole să strîngă în brațe singurul trofeu de Mare Șlem care îi lipsea și cel care l-ar fi făcut să completeze colecția. Și pentru un set a părut că așa se va întîmpla.

Însă Stan a întors meciul în favoarea lui. Cu lovituri în forță, dintre care reverul său puternic a strălucit ca un diamant pe degetul unei logodnice îndrăgostite. S-au provocat, însă agresorul, masculul alfa, a fost, în finala de la Paris, Wawrinka. Acela care a smuls venerație cu reverul său cu o mînă de la cunoscători și neofiți.

"Reverul său e unul dintre cele mai bune din tenis. Cel puțin dintre cele pe care le-am văzut", a spus liderul mondial. El a recunoscut că a fost nervos, dar nu i-a luat nici o secundă din meritele lui Wawrinka, elvețianul s-a impus în patru seturi, 4-6, 6-4, 6-3, 6-4. "Am dat tot ce am mai bun. Nu a fost să fie, am pierdut în fața unui jucător care a fost mai bun", a adăugat cel care a pierdut a treia finală pe zgura de la Paris.

Nole a primit și el o recompensă emoțională. La festivitatea de premiere, minute bune, a fost aplaudat. S-a abținut cu greu să nu elibereze lacrimile. Pentru că așa e publicul francez. Iubește fisurile din armură.

Wawrinaka a fost aplaudat la fel de mult. Pentru că a cîștigat atunci cînd toată lumea paria pe Djokovici. Pentru că în The Big Four, el este plus one. La egalitate de trofee de Mare Șlem cu Andy Murray și la egalitate de trofee la Roland Garros cu Roger Federer. "Am făcut meciul vieții mele", a spus elvețianul. Și ce ocazie mai bună decît o finală de Mare Șlem!

Jucători activi care au în palmares trofee de Mare Șlem

1. Roger Federer 17
2. Rafael Nadal 14
3. Novak Djokovici 8
4-6 Andy Murray 2
4-6 Stan Wawrinka 2
4-6 Lleyton Hewitt 2
7-8. Juan Martin del Potro 1
7-8. Marin Cilici 1

60de lovituri direct cîștigătoare a reușit Stan Wawrinka în finală, în timp ce Djokovici doar 30

4este locul pe care-l va ocupa Stan începînd de azi, un salt de cinci poziții. Cea mai bună clasare a sa a fost pe trei, pe 27 ianuarie 2014

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
criss1981
criss1981  •  08 Iunie 2015, 10:23

Bravo Stan, ai jucat perfect.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează