SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BRISBANE

Grigor Dimitrov, discurs emoționant la Brisbane pentru părinții săi » Bulgarul va disputa 18-a finală a carierei

Grigor Dimitrov e în finală la Brisbane Foto Imago
Grigor Dimitrov e în finală la Brisbane Foto Imago

Articol de - Publicat sambata, 06 ianuarie 2024 18:40 / Actualizat sambata, 06 ianuarie 2024 18:43

Bulgarul Grigor Dimitrov, 32 de ani, #14 ATP, s-a calificat în finala turneului ATP 250 de la Brisbane, după ce a trecut cu 6-3, 6-5 în penultimul act în fața australianului Jordan Thompson. El este însoțit în Australia de părinții săi, Maria și Dimitar

Pentru Grigor Dimitrov, anul 2024 a început la fel de bine cum s-a încheiat sezonul precedent. La ultimele apariții în turnee în 2023, a disputat finala în turneul Masters 1000 de la Paris și a atins semifinalele la Shanghai, concurs de aceeași categorie.

Acum a avansat din nou într-un ultim act, la Brisbane, acolo unde s-a impus în 2017, anul cel mai bun al carierei.

Grigor Dimitrov: „Familia este cel mai grozav lucru din lume”

Bulgarul l-a depășit în penultimul act pe australianul Jordan Thompson, 29 de ani, locul 43 ATP, cel care cu o zi înainte stopase în sferturile de finală revenirea atât de așteptată a lui Rafael Nadal.

La finalul partidei, care a durat o oră și 47 de minute, în interviul de pe teren, Dimitrov a vorbit despre prezența părinților săi, Maria și Dimitar, alături de el în Australia. Și a început cu o glumă: „E presiune suplimentară, nu vreau să pierd!”, apoi a continuat pe un ton serios, emoționant.

„Sunt foarte fericit. Nu reușim să petrecem prea mult timp împreună pe parcursul anului. Să putem să călătorim, mai ales în perioada Sărbătorilor, este cel mai grozav lucru din lume. Familia”, a rostit Grigor, întrerupt de aplauzele spectatorilor aflați în tribune.

8titluri ATP are Grigor Dimitrov în palmares, dar cel mai recent cucerit este cel de la Turneul Campionilor 2017. De atunci a mai disputat 3 finale, urmează o a patra

„Am mult timp de recuperat. Fiecare clipă pe care o petrec cu ei, fie că e într-un meci sau în afara terenului m-a făcut să realizez din ce în ce mai mult ce îmi doresc în viața mea de după tenis.

Deocamdată îmi trăiesc visul, fac ce îmi place, sunt într-o finală. Sunt atâtea aspecte pozitive. Vreau să savurez fiecare moment. Indiferent dacă pierd sau câștig, voi merge mai departe”, a conchis Dimitrov.

Grigor Dimitrov în imagini inedite

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
+5 FOTO

Ciocnire pentru titlu cu Holger Rune

El îl va înfrunta în meciul pentru titlu pe danezul Holger Rune, 20 de ani, locul 8 ATP, favoritul principal al turneului. Acesta s-a impus în fața rusului Roman Safiullin, 26 de ani, 39 ATP, cu 6-4, 7-6 (0).

Întrebat ce va face pentru a fi cât mai în formă la ora finalei, Rune a răspuns prompt: „Multă mâncare, masaj, recuperare”. Va fi a 9-a finală a carierei, el având patru titluri până acum. Cu Dimitrov s-a întâlnit de două ori, scorul fiind 1-1.

Rezumatul semifinalei Grigor Dimitrov - Jordan Thompson

Citește și: 

Ana Bogdan, la un pas de tabloul principal la Adelaide » Victorie entuziasmantă împotriva unei multiple câștigătoare de Grand Slam + Cu cine joacă meciul decisiv
ADELAIDE
Ana Bogdan, la un pas de tabloul principal la Adelaide » Victorie entuziasmantă împotriva unei multiple câștigătoare de Grand Slam + Cu cine joacă meciul decisiv
Rafael Nadal a vorbit despre problemele sale fizice:  „Într-o lume ideală este vorba doar despre suprasolicitarea mușchilor”
ATP Brisbane
Rafael Nadal a vorbit despre problemele sale fizice: „Într-o lume ideală este vorba doar despre suprasolicitarea mușchilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează