SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Guillermo Garcia-Lopez e noul campion de la BRD Năstase-Țiriac Trophy!

Foto: Raed Krishan +24   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 aprilie 2015 17:02

Guillermo Garcia-Lopez e campionul ediției cu numărul 20 a turneului BRD Năstase-Țiriac.

Spaniolul, favorit numărul 5, l-a învins în finală pe cehul Jiri Vesely după două seturi decise la tie-break, 7-6(5), 7-6(11).

În 2013, Garcia-Lopez era învins la București de Lukas Rosol, 3-6, 2-6, însă a doua sa prezență în ultimul act la Arenele BNR a fost cu noroc. Ibericul putea intra într-un grup al marilor ghinioniști de la Open-ul României. În anii trecuți, Igor Andreev, Carlos Moya și Pablo Andujar s-au bătut de două ori pentru cîștigarea trofeului, cedînd de fiecare dată.

Zgură iberică

Norocul a ținut însă cu Garcia-Lopez, care a devenit astfel cel de-al optulea tenisman spaniol care triumfă la București. Înaintea sa au fost nume importante ca Alberto Berasategui, Alberto Martin, David Ferrer sau Albert Montanes. De altfel, spaniolii sînt și jucătorii care au obținut cele mai multe succese la București, fiind urmați de Franța cu patru, trei trofee fiind cucerite numai de Gilles Simon.

Garcia-Lopez n-a avut deloc un parcurs facil la București. Spaniolul a trecut în primul tur de Lorenzo Giustino, jucători venit din calificări, însă totul s-a complicat din turul doi. Deși i-a întîlnit pe Marcos Baghdatis, Lukas Rosol sau Gael Monfils, Garcia-Lopez a pierdut doar un singur set, în fața francezului.

Cadourile lui Vesely

Triumful de la București reprezintă cel de-al doilea trofeu al anului pentru Garcia-Lopez, după cel cucerit la Zagreb. Jiri Vesely are însă de ce să fie supărat după înfrîngerea de astăzi. La 6-5 în primul set, cehul a avut două mingi de 1-0, ambele pe propriul serviciu, însă le-a ratat, iar setul s-a dus în tie-break, unde a curs în favoarea lui Garcia-Lopez.

Actul secund s-a decis tot la tie-break, acolo unde Vesely a salvat nu mai puțin de cinci mingi de meci. A avut două ocazii de a duce partida în decisiv, însă le-a ratat, iar spaniolul n-a mai iertat și a șasea oară.

Pentru succesul de la București, Garcia-Lopez va primi 80.000 de euro și 250 de puncte ATP, în timp ce Vesely va fi răsplătit cu 42.100 de euro și 150 de puncte.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
592292587539813
Ludusan Mihai  •  26 Aprilie 2015, 17:41
Postat de robertino2 pe 26 Aprilie 2015, 17:20

M-a terorizat aia care urla din 3 in 3 minute "Hai Jiri!".

Probabil ca Jiry a contabilizat niste asi si in afara terenului de tenis... :))

rangers94
rangers94  •  26 Aprilie 2015, 17:34

?????????

robertino2
robertino2  •  26 Aprilie 2015, 17:20

M-a terorizat aia care urla din 3 in 3 minute "Hai Jiri!".

Vezi toate comentariile (3)
Comentează