SPORTURI  »  TENIS  »  DESPĂRŢIRE

Gustavo Kuerten şi-a început turneul de retragere

Articol de - Publicat marti, 12 februarie 2008 00:00

Fostul lider mondial, brazilianul Gustavo Kuerten, va spune adio tenisului în 2008. Din cauza repetatelor accidentări, " Guga" nu a mai putut reveni niciodată la forma care l-a consacrat, fiind nevoit să ia această decizie.

"În ultimii ani condiţia mea fizică nu mi-a permis să joc la capacitate maximă. Îmi place în continuare să mă antrenez şi să particip la cele mai importante evenimente, dar este evident că nu sunt capabil să evoluez aşa cum îmi doresc." a declarat Kuerten la începutul anului.

Acesta a pregătit un turneu de retragere, ce include competiţiile sale favorite, care a debutat ieri, la Costa do Sauipe, în Brazilia. "Guga" a jucat aseară primul din ultimele sale meciuri la nivel înalt. În primul tur, la dublu, "Guga" a făcut echipă cu tînărul de 17 ani Andre Baran. Cei doi au fost învinşi cu scorul 6-3 6-3 de perechea formată din Fabio Fognini şi Filippo Volandri.

Kuerten rămîne în cursă pentru turneul de simplu, unde îl va înfrunta în primul tur pe argentinianul Carlos Berlocq. Meciul va avea loc în această noapte, începînd cu ora 2.

PROGRAMUL TURNEULUI DE RETRAGERE

11 Februarie Brasil Open, Costa do Sauipe
24 Martie Sony Ericsson Open, Miami
14 Aprilie Florianópolis (Challenger)
21 Aprilie Masters Series Monte-Carlo
5 sau 12 Mai Internazional BNL d'Italia sau Masters Series Hamburg
26 Mai Roland Garros, Paris
11 August Jocurile Olimpice, Beijing


Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
 •  17 Februarie 2008, 14:45

Pentru mine GUGA va ramane tenismenul sufletului meu.I-am urmarit cariera din momentul in care a stralucit in 1997 la Paris. De atunci m-am bucurat si am suferit alaturi de el pentru succesele si esecurile lui.N-am sa uit inima desenata de el pentru public in 2000 la Paris, si n-am sa uit ca tot atunci in 2000 cand a castigat Roland Garos, la ceremonia de premiere a promis publicului ca anul urmator li se va adresa in limba franceza.Asa s-a si intamplat, in 2001 a castigat din nou si a vorbit publicului in limba franceza. Ce mai poate fi spus?

 •  12 Februarie 2008, 15:21

ma dor ochii de la atatea greseli de ortografie.Jet la clasa I a ca sa inveti sa scrii ba autorul pulii

Vezi toate comentariile (2)
Comentează