SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Halep, victorie muncită cu Timea Babos, în turul 3 de la US Open! Își cunoaște adversara din optimi

Foto: Reuters +7   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 septembrie 2016 20:37

Simona Halep (locul 5 WTA) a învins-o pe Timea Babos (locul 34 WTA) în turul 3 de la US Open și s-a calificat în optimile de finală ale turneului.

Favorita 5 a turneului american s-a impus în trei seturi, 6-1/2-6/6-4, după două ore și zece minute de joc și o va întâlni în meciul următor pe jucătoarea spaniolă Carla Suarez Navarro (locul 12 WTA). 

Simona a început meciul în forță, iar unguroaica a rămas fără răspuns la jocul agresiv al româncei, care a câștigat primul set în mai puțin de jumătate de oră.

Scenariul nu s-a mai repetat în cel de-al doilea act, când Babos și-a reglat ritmul de joc și nu a mai cedat decât două game-uri. Setul decisiv a fost echilibrat, însă românca a gestionat extrem de bine momentele importante și a încheiat meciul cu break.

"A fost un meci foarte greu, Timea a jucat extraordinar de bine în setul doi. Am început bine, ea a facut câteva greșeli, apoi nu a mai ratat și a lovit foarte bine. Am încercat să schimb tactica și am reușit până la urmă să câștig." Simona Halep, la finalul meciului

FINAL » Simona Halep - Timea Babos 6-1/2-6/6-4

Desfășurarea liveTEXT a meciului:

game-set-meci!

BREAK HALEP! Simona face break și se impune după două ore și 10 minute de joc.

4-4

Game Babos! Unguroaica se impune după un game nebun, în care Simona a revenit de la 0-30, cu o scurtă de senzație, iar apoi a avut trei șanse de break.

3-3

Break Halep! Simona face break, dar la finalul game-ului acuză ceva probleme fizice. 

2-3

Game Halep! Românca își face serviciul, însă nu reușește să mai pună probleme pe serviciul adversarei, iar Babos are în continuare un break în față. 

1-2

Game Simona! Halep își face serviciul, după ce Babos a debutat cu un break în acest set. Se menține echilibrul din setul al doilea.

2-6

SET Babos! Unguroaica și-a îmbunătățit vizibil ritmul de joc în acest set și a lăsat-o pe Halep fără soluții. Vom avea set decisiv.

2-5

Break Babos! Timea Babos obține un nou break, iar Simona pare total ieșită din ritm. Unguroaica va servi pentru a duce meciul în decisiv.

2-3

Break Babos! Unguroaica își câștigă cea de-a treia minge de break din acest game și revine în avantaj. 

2-2

Break Halep! Românca revine după un game maraton, în care am avut un raliu de 28 de lovituri. Halep a fructificat ce-a de-a treia minge de break.

1-2

Break Babos! Unguroaica a făcut break la 0 și dă semne de revenire.

1-1

Cel de-al doilea set începe echilibrat. Cele două jucătoare și-au păstrat serviciul, iar Babos arată mai multă agresivitate decât în primul act. 

6-1

Break Simona! Favorita 5 de la US Open încheie primul set cu un break și se impune într-o manieră clară, după doar 25 de minute de joc. Halep a jucat la cel mai înalt nivel în acest prim set și nu i-a lăsat nicio șansă lui Babos.  

4-1

Game Babos! Unguroiaca câștigă primul game din acest set, pe propriu serviciu, după ce în game-ul precendent a avut și o minge de break. Simona nu a cedat însă pe propriul serviciu.

3-0

Break Simona! Românca reușește un game alb pe serviciul adversarei și a pierdut doar două puncte în primele trei game-uri.

2-0

Simona a început excelent meciul! După break-ul reușit în game-ul inaugural, românca a câștigat și pe propriul serviciu.

Meciul dintre cele două este primul de pe Arthur Ashe, în direct la Eurosport 2 și liveTEXT pe GSP.RO.

Simona s-a întâlnit de 3 ori cu Babos, câştigând cele două meciuri din circuitul WTA. Înfrângerea a venit în Cupa FED.

Învingătoarea dintre cele două va avea parte de un meci dificil. Va juca împotriva câștigătoarei dintre Carla Suarez Navaro (12 WTA) și Elena Vesnina (20 WTA).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (266)
timm
timm  •  04 Septembrie 2016, 06:38
Postat de catalynn pe 04 Septembrie 2016, 03:05

Darren încearcă sa capitalizeze pe punctele foarte si sa imbunătățească ce nu mergea tocmai bine. Asa ca acum s-au concentrat pe primul serviciu unde se vede nu numai un procent foarte mare cu care nimerește careul de serviciu dar si o îmbunătățire plasamentului si creștere a valocitatii (nu va servi în veci cu 120mph insa macar acum servește constant cu peste 100mph). Al doilea aspect este controlul nervilor si negativității prin impunerea unui calm ... australian :-) Inca mai rupe cate o racheta din cand in cand, inca se mai rățoiește la antrenor in timpul meciului, dar imbunătățirea e evidentă, si ca si pt alti iluștrii predecesori mereu ruperea rachetei va fi un fel de supapa de presiune va sa zicem asa. Ca Simona este o apărătoare de temut care iti intoarce tot inapoi aproape ca atunci cand joci la perete era punctul forte care insa din cauza condiției fizice si accidentărilor începea sa dea rateuri. Desi nu a stârnit acelasi interes ca declaratia bunicii ca se va mărita doar cu un aromân Simonica a spus chiar ea ca nu-i place sa faca antrenament fizic ci doar sa joace meciuri. Azi a spus ca a depășit un fel de blocaj mental care o împiedica sa se pragateasca cum trebuie , ceea ce înseamna ca Darren a găsit un mod de îndulci corvoada lucrului la gym de care mulți sportivi fug din motive lesne de înțeles. Se poate lesne observa o creștere a masei musculare, înainte sa intre pe mâna australianului Simona ajunsese sa arate ca o pisica plouată ...

Si Fissette si Darren au declarat ca vor imbunatatii aspecte din jocul Simonei. Declaratiile sunt frumoase dar rezultatele conteaza. Asa ca sa vedem rezultatele muncii lor. Fissette a antrenat-o 9 luni . Halep de pe locul 11 ajunge pe 2. Prima finala de GS. Prima participare la turneul campioanelor unde ajunge in finala. Si singura victorie contra Serenei Williams. Jocul in perioada Fissette mai agresiv si mai spectaculos. Darren o antreneaza de 1 an si 2 luni. Halep era pe locul 3 acum e pe 5. Finala de GS nu a avut in aceasta perioada. La turneul campioanelor nu a iesit din grupe. Jocul Simonei in perioada Darren este de asteptare si nu asa de spectaculos. Concluzie, intr-o perioada mai scurta Fissette a avut cu Simona o panta sscendenta, cu Darren este in regres deocamdata.

zabalutza
zabalutza  •  03 Septembrie 2016, 20:40

Foarte tare meciul, s-a jucat "cu garda jos", Babos a avut niste lovituri de senzatie in ea, dar pe final cred ca a terminat benzina. Meritul Simonei este ca a ramas in meci, desi dupa cum a abandonat in setul 2, credeam ca face iar clasica bataie de joc. Bravo ei, azi a batut o adversara extrem de puternica!

catalynn
catalynn  •  04 Septembrie 2016, 04:08

Din păcate Laura nu a putut capitaliza momentul de revenire, si in setul 7 pe propriul serviciu avand 40-0 a reusit sa servească de 5 ori consecutiv aiurea si in loc de 4-3 s-a facut 5-2 pt mamaia asta gâbă asta careia ii lipsește doar pelerina lunga si coasa ...

Vezi toate comentariile (266)
Comentează