SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Scandal mare provocat după victoria cu Serena Williams: „Dacă ești praf după 3 ore, nu ai cum să joci la profesioniști! Nu e corect față de mine”

Harmony Tan e eliminat-o pe Serena Williams încă din primul tur de la Wimbledon / Sursă foto: Guliver/Getty Images +16   FOTO
Harmony Tan e eliminat-o pe Serena Williams încă din primul tur de la Wimbledon / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 iunie 2022 19:31 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2022 19:58

Harmony Tan (24 de ani, 115 WTA) a provocat o reacție furibundă în circuitul feminin, la nici 24 de ore după ce a eliminat-o de la Wimbledon pe legendara Serena Williams.

Ce s-a întâmplat? Nemțoaica Tamara Korpatsch ar fi trebuit să evolueze, alături de Harmony Tan, în proba de dublu a turneului londonez. Numai că franțuzoaica, epuizată după meciul de aseară cu Serena Williams, a anunțat-o pe Tamara că nu va mai ajunge la meci și că se vede nevoită să se retragă din meciul de dublu. Abandonul lui Harmony a scos-o din sărite pe Korpatsch, care a reacționat pe contul său de Twitter. 

Harmony Tan, luată la țintă: „Dacă ești praf după 3 ore, nu ai cum să joci la profesioniști! Nu e corect față de mine”

„Partenera mea Harmony Tan s-a retras din proba de dublu chiar astăzi dimineață. Pentru mine, nu este corect să-mi spună atât de târziu!”

Scandal mare provocat după victoria cu Serena Williams: „Dacă ești praf după 3 ore, nu ai cum să joci la profesioniști! Nu e corect față de mine”
Tamara Korpatsch / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Ea spune că nu poate alerga azi pentru că a jucat ieri un meci de trei ore. Îmi pare rău, dar eu am jucat 6 ore și 33 de minute într-o zi și am jucat un meci de simplu a doua zi. Chiar nu este corect și sunt foarte tristă și dezamăgită că nu pot juca primul meu meci de dublu la acest Grand Slam. 

Am așteptat o oră înainte ca meciul să înceapă. Nu e deloc corect față de mine. M-a întrebat înainte de turneu dacă vreau să jucăm împreună la dublu și am fost de acord. Nu am întrebat-o eu pe ea, ci ea pe mine! Dacă ești praf după un meci de 3 ore… nu poți juca la profesioniști! Este opinia mea”, a răbufnit Korpatsch. 

+12 FOTO

Serena Williams, eliminată de Harmony Tan în primul tur la Wimbledon

Primul set a fost unul maraton, adjudecat de franțuzoaică la capătul a 65 de minute de joc. Deși scorul indică altceva, 6-1 pentru Serena, nici actul secund nu a fost chiar dezechilibrat. Ajutată de serviciu, sora mai mică a familiei Williams a salvat toate cele 4 oportunități de break ale adversarei.

Decisivul a fost palpitant, dar nu prin nivelul jocului, ci prin răsturnările de situație. Serena a condus cu 3-1, Harmony a revenit și a avut avantaj, 4-3. Debutanta pe iarba londoneză „s-a tăiat”, Williams a reușit o „scurtă” de moral la 4-4, dar n-a fructificat game-ul în care a servit pentru meci.

Ce a urmat a fost de-a dreptul dramatic. Serena a condus 4-0 și părea desprinsă în câștigătoare. A urmat o serie de 5 puncte consecutive ale lui Tan. Americanca a răspuns cu două execuții de o grație ieșită din comun, din preajma fileului, apoi a cedat alte trei raliuri consecutive. Vlăguită, Serena nu a mai găsit forța să lovească peste fileu și s-a recunoscut învinsă.

VIDEO Rezumatul meciului Serena Williams - Harmony Tan

Citește și alte știri din tenis:

De ce a purtat Serena Williams plasturi negri pe obrazul drept în primul tur la Wimbledon 2022

Sorana Cîrstea, eliminată dramatic de Tatjana Maria, în turul 2 la Wimbledon » Înfrângere de la 3-0 în decisiv

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ntmarcel4
ntmarcel4  •  01 Iulie 2022, 11:29

cuvintul 'GRATIE' (iesita din comun !) si Serena nu au ce cauta in aceessi propozitie !

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  29 Iunie 2022, 20:04

...are dreptate nemtoaica...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează