SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Horia Tecău e convins că nu mai poate rata Turneul Campionilor » Următorul pas: Olimpiada!

Articol de GSP - Publicat joi, 27 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 27 octombrie 2011 20:02

Horia Tecău nu crede că mai poate rata participarea la Turneul Campionilor alături de suedezul Robert Lindstedt, care ar fi un vis împlinit în mai puţin de trei ani de cînd s-a axat pe proba de dublu.

"Mai putem fi depăşiţi de echipele din spate, dar pentru asta trebuie ca noi să nu mai cîştigăm niciun meci, iar ei să cîştige tot, ceea ce e aproape imposibil. Noi mai avem de mers la Valencia şi la Paris, dar nu cred că vom fi depăşiţi pentru că jucăm cu toţii aceleaşi turnee şi nu pot cîştiga cu toţii. E un obiectiv împlinit în mai puţin de trei ani, e turneul unde toată lumea vrea să fie prezentă", a spus Tecău.

Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt se află pe locul cinci în ierarhia de dublu a perechilor cu 4.040 de puncte în timp ce perechea clasată pe locul 9, primul care nu asigură calificarea la Turneul Campionilor, Eric Butorac/Jean-Julien Rojer (SUA/Antilele Olandeze), are un total de 2.850 de puncte.

Aproape şi de Olimpiadă
Turneele la care mai au de participat Tecău şi Lindstedt au puse în joc 1.500 de puncte ATP, 500 la Valencia şi 1.000 la Paris.
Horia Tecău speră să se afle între primii 10 jucători în clasamentul individual de dublu, în momentul în care se va realiza tabloul la Jocurile Olimpice de la Londra, pentru a fi sigur de participare.

"Pentru a mă califica la Jocurile Olimpice trebuie să fiu între primii zece jucători, iar atunci îmi pot alege partenerul, care trebuie să fie tot din România. Dacă nu, se va lua clasamentul meu şi al unui alt jucător din România, în cazul de faţă Victor Hănescu, iar dacă clasamentul nostru cumulat ne va permite, atunci vom participa la turneu. Nu cred că se va lua clasamentul de la finalul anului, ci cel cu câteva săptămâni înainte de turneul olimpic, ca la turneele obişnuite", a explicat Tecău. În prezent, el se află pe locul 10 ATP cu 4.310 puncte.

Sursă: Mediafax

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează