SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Horia Tecău explică de ce nu vrea să revină la simplu: "Ar trebui să renunţ la dublu"

Horia Tecău cu trofeul cucerit la Australian Open.
Horia Tecău cu trofeul cucerit la Australian Open.

Articol de - Publicat joi, 02 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 02 februarie 2012 19:36

Sfătuit de Ilie Năstase şi Ion Ţiriac să joace şi la simplu, Horia Tecău a dezvăluit că nu ia în calcul această schimbare şi a dezvăluit de ce e imposibil să revină la această probă.

"Nu mă mai gîndesc (să revin la simplu, n.r.), pentru că este aproape imposibil. Dacă aş putea să o iau de undeva de la jumătatea drumului, aş face-o, cred. Dar eu trebuie să o iau de la zero, pentru că nu am clasament. Ar trebui să încep cu turnee de 10 -15.000 (euro, n.r.), apoi cu challenger-uri, ceea ce ar însemna să mă rup de dublu. La dublu joc la toate turneele mari, pot ajunge şi la Olimpiadă. Deci cu siguranţă nu mă gîndesc cum să revin la simplu.", a explicat Horia Tecău într-un interviu acordat de doar tenis.ro.

Horia Tecău a cîştigat finala de la dublu mixt la Australian Open alături de Bethanie Mattek-Sands şi a ajuns pînă în semifinale la dublu în aceiaşi competiţie alături de suedezul Robert Lindstedt.

Tenismenul român ocupă locul 8 în clasamentul ATP la dublu, iar dacă la finalul turneului de la Rolland Garros se va menţine în primii 10 se va califica la Jocurile Olimpice de la Londra.

"Oricare ar fi părerea lui Ilie Năstase, eu i-o respect. Poate că dînsul îşi doreşte să mă vadă că joc mai mult la simplu, dar eu ştiu cît de mult am muncit pentru acest trofeu de Grand Slam şi cîţi jucători din lume şi-l doresc. Pentru mine este o realizare excepţională." (Horia Tecău)

"Voi face în continuare pereche cu Mattek-Sands la celelalte turnee de Grand Slam. Sper să fim amîndoi sănătoşi pînă atunci" (Horia Tecău)

Citeşte aici interviul integral oferit de Horia Tecău site-ului doartenis.ro.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
tonciumarin
tonciumarin  •  06 Februarie 2012, 16:49

Cu regret trebuie sa spun dar am impresia ca in viata ta nu ai pus mana pe o racheta de tenis,Criticule 89 ! Iar dak vorbesti doar ca spectator atunci e si mai grav : nu rare au fost ocaziile cand meciurile de dublu ( inclusiv mixt) au fost mai spectaculoase decat meciurile single! Ca s-o scurtam : esti OUT la sportul asta frate ramai la miuta ( cel putin cu comentariile)!

criticul89
criticul89  •  03 Februarie 2012, 10:57
Postat de johnny pe 03 Februarie 2012, 08:12

Felicitari pentru titlul de la Australian Open, mare realizare. In ceea ce priveste participarea lui Horea Tecau la turnee de simplu parerea mea este ca nu poate face fata si vorba aceea decit codas la oras , mai bine fruntas in sat

uite aici; bv ! o parere sincera; nu poate face fatza la simplu!!!! asta am zis si eu !! si mai mult, din pct meu de vedere adevaratii juc de tenis isi arata valoarea la tenis simplu! o repet tenisul este un joc individual; avea mare dreptate nastase; daca voi sunteti impresionati de aceste tecau, la dublu mixt, nici macar dublu simplu, atunci e pr voastra; pt mine divizia B nu exista in tenis....

johnny
johnny  •  03 Februarie 2012, 08:12

Felicitari pentru titlul de la Australian Open, mare realizare. In ceea ce priveste participarea lui Horea Tecau la turnee de simplu parerea mea este ca nu poate face fata si vorba aceea decit codas la oras , mai bine fruntas in sat

Vezi toate comentariile (10)
Comentează