SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

EXCLUSIV Horia Tecău, despre ideea retragerii: „E un subiect despre care nu vreau să vorbesc acum, dar nu mi-am făcut planuri pentru 2022”

Horia Tecău și Kevin Krawietz în timpul meciului de azi de la Torino Foto Guliver/GettyImages
Horia Tecău și Kevin Krawietz în timpul meciului de azi de la Torino Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 14 noiembrie 2021 16:07 / Actualizat duminica, 14 noiembrie 2021 16:29

Fostul număr 2 mondial la dublu, care a debutat azi cu o înfrângere alături de Kevin Krawietz la Turneul Campionilor, spune că nu vrea ca „atenția să fie dusă în altă parte”.

Informații venind dinspre Torino, acolo unde a început azi ATP Finals, indicau faptul că acesta ar urma să fie ultimul concurs din cariera românului. Câștigător la Turneul Campionilor în 2015, el și Kevin Krawietz au pierdut azi în partida inaugurală din Grupa Verde, 4-6, 4-6 cu favoriții principali, Nikola Mektic și Mate Pavic. 

Jaqueline Cristian, prima reacție după finala de la Linz: „O săptămână pozitivă, mă bucur că am încheiat sezonul cu o finală”
WTA LINZ
Jaqueline Cristian, prima reacție după finala de la Linz: „O săptămână pozitivă, mă bucur că am încheiat sezonul cu o finală”

Românul a spus pentru Gazetă, de la Torino, la puține minute după meci, că eventuala sa retragere din tenis „este un subiect despre care nu vreau să vorbesc până după acest turneu pentru încă sunt aici, vreau să merg cât mai departe și să fiu concentrat pe asta”.

Horia Tecău, despre ideea retragerii. Decizia la final de an

Horia a precizat însă că „nu mi-am făcut planuri pentru anul viitor, vreau să termin anul acesta, să joc Turneul Campionilor cât pot de bine, să câștig niște meciuri aici, vreau să joc Cupa Davis la Cluj săptămâna viitoare, un meci foarte important pentru noi și după aceea să văd cum mă simt din toate punctele de vedere, și fizic, și cu motivația și dorințele pentru mai departe”.

Deja știe ce ar trebui să facă și el, și Krawietz în partidele următoare pentru a avea mai multe șanse la victorie. „Prefer să avem discuția după turneu ca să nu mi se ducă atenția în altă parte. În momentul în care spun și oamenii din lumea tenisului știu că nu mi-am făcut planuri, e foarte simplu, «Cu cine joci?», «Nu joc», OK, nu e un secret că nu mi-am făcut planuri, la un moment dat discuția asta trebuia să o avem, doar că zilele astea prefer să mă concentrez pe următoarele meciuri”, a subliniat el. 

38 de titlurila dublu are Horia Tecău în carieră, între care două de Mare Șlem, Wimbledon 2015 și US Open 2017, ambele împreună cu Jean-Julien Rojer

Citește și alte știri din tenis:

Horia Tecău, înfrângere în primul meci de la Turneul Campionilor, împotriva cele mai puternice echipe din 2021

Mesajul lung, scris din inimă de Simona Halep la miezul nopții: dezvăluie o dramă în familie și momentele grele din 2021

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
10geo
10geo  •  14 Noiembrie 2021, 19:51

O cariera respectabila, un om deosebit! Pacat din urma nu vin jucatori de acelasi calibru.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează