SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Horia Tecău şi Max Mirnîi cred că sînt pe drumul cel bun: "Avem încă multe lucruri înaintea noastră"

Max Mirnîi (stînga) şi Horia Tecău (dreapta) surprinşi într-un un moment de relaxare după victoria de ieri
Max Mirnîi (stînga) şi Horia Tecău (dreapta) surprinşi într-un un moment de relaxare după victoria de ieri

Articol de , - Publicat joi, 25 aprilie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2013 20:15

Ţinta finală e calificarea la Turneului Campionilor, dar paşii următori sînt să joace bine la Bucureşti, Madrid, Roma şi Roland Garros.

Sînt la al şaselea turneu împreună şi şi-au făcut ieri intrarea cu dreptul pe zgura de la Bucureşti. Tecău şi Mirnîi încă aşază cărămizi la temelia unei colaborări pozitive, lăsînd în urmă ghinionul accidentării românului. Cei doi se simt bine împreună şi se gîndesc la viitor luînd totul, cum spune Max, cu "baby steps", paşi de bebeluş.

Ieri, ei şi-au asigurat locul în "sferturile" de la Bucureşti, după 6-4, 6-4 cu italienii Daniele Bracciali şi Potito Starace, un prim obiectiv al sezonului lor de zgură aflat abia la început. Cum se înţeleg Horia şi Max, ce au în comun, cît timp petrec împreună aflăm imediat.

- Max, ştim cum a început parteneriatul vostru. Spune-ne însă de ce l-ai ales pe Horia.
Mirnîi: Îl ştiu de mult timp. Ne-am antrenat împreună acum multă vreme în Florida. Te ajută să cunoşti persoana cu care vrei să colaborezi şi mi s-a părut un motiv suficient de bun. Acum jucat de multe ori împotriva lui, mi-a plăcut stilul lui şi am simţit că putem face o bună echipă. De aceea ne aflăm acum de aceeaşi parte a fileului.

Parteneriat în creştere

- Cum vă evaluaţi colaborarea după 4 luni?
Mirnîi: Avem două finale pînă acum, am reuşit victorii la perechi bune, ne-am pregătit bine, dar apoi am avut acel recul din cauza accidentării lui Horia. Am ratat cîteva turnee din sezonul de hard, dar şi asta face parte din job. Urmează zgura, începînd cu turneul de aici, apoi Madrid, Roma şi Roland Garros. Încă avem multe lucruri în faţă, facem ceea ce trebuie şi savurăm acest lucru.

Tecău: Eu simt că parteneriatul nostru a crescut, s-a sudat în ultimele săptămîni. De fapt, de la Delray Beach încoace am început să ne cunoaştem mai bine pe teren, să ştim ce avem de făcut. E o colaborare încă tînără, avem doar 5 turnee împreună. Am petrecut o perioadă lungă în decembrie antrenîndu-ne în Florida, dar cel mai bun antrenament e tot meciul. Vrem să ajungem în situaţia de a juca meciuri importante, semifinale, finale, să întîlnim cupluri de top, şi atunci vom creşte încă şi mai mult.

- Totuşi, cum aţi disputat finală de la primul turneu jucat, înseamnă că e o conexiune, o scînteie între voi.
Mirnîi: Am început atît de bine pentru că Horia s-a implicat total în extrasezon. Am petrecut timp valoros împreună, antrenîndu-ne, punînd la punct lucrurile necesare. De aceea, pentru noi n-a fost o surpriză că am ajuns în finală la Sydney, după ce am bătut perechi bune. Am avut un pic de ghinion în ultimul act împotriva fraţilor Bryan, dar asta a fost. Simt însă că, ori de cîte ori intrăm pe teren, cîştigăm ceva.

"Horia e de treabă"

- Max, ce apreciezi cel mai mult la Horia, ca persoană şi ca jucător?
Mirnîi: Amîndoi sîntem destul de relaxaţi, toleranţi şi deschişi. Nu ne certăm, nu ne contrazicem în legătură cu la ce oră să ne antrenăm, la ce hotel să mergem, dacă să ajungem miercuri sau joi la un turneu, ce zbor să alegem. În plus, oricine poate spune că Horia e printre tipii cei mai de treabă din circuit. Nu s-a confruntat cu nimeni. Nu e plăcut să ai un partener despre care se ştie că e conflictual, te afectează şi pe tine. Dar nu e cazul nostru, la noi lucrurile curg frumos.

- Horia, ai trecut prin cea mai serioasă accidentare de pînă acum. Te-a făcut asta să priveşti tenisul din altă perspectivă?
Tecău: Au fost cinci săptămîni grele pentru mine. Şi, din păcate, o accidentare nu vine singură, aduce cu ea precauţie cînd revii, nesiguranţă. Îţi doreşti să te întorci, dar ţi-e teamă să nu o faci prea repede şi să-ţi agravezi problema. Ştiu însă că acum mă bucur mult mai mult de lucruri pe care înainte le consideram normale, venite de la sine. Am privit tenisul din afară şi mi-a prins bine această perspectivă fiindcă acum apreciez mai mult faptul că sînt sănătos.

Londra, ţinta finală

- Cît timp petreceţi împreună şi ce lucruri aveţi în comun?
Tecău: Cînd sîntem la turnee luăm masa împreună, mergem la sala de forţă, dar avem şi momente pe care fiecare le împărtăşeşte cu apropiaţii lui. Acum, de exemplu, Max are familia cu el şi e normal să stea cu ei. În plus, avem pasiunea comună pentru alte sporturi şi sîntem amîndoi persoane care vor să profite de un loc nou atunci cînd îl vizitează. Ieşim la plimbare şi vrem să aflăm cît mai multe.

- E Turneul Campionilor ţinta finală pentru acest prim sezon?
Mirnîi: Da, acela e scopul principal, dar nu înseamnă că ne gîndim la el în fiecare clipă. E undeva, într-o cămăruţă a minţii, însă vrem să luăm lucrurile cu paşi mici, de bebeluş. Avem multe lucruri de demonstrat şi ne concentrăm pe turneele care urmează.

6 turnee de Mare Şlem la dublu are Max Mirnîi în palmares, iar Horia trei finale, toate la Wimbledon

Programul de azi:

Teren Central
ora 13:00
David Goffin (Bel)-Florian Mayer (Ger, 5)
urmat de
Mihail Iujnîi (Rus, 4)-Victor Hănescu (Rom)
nu înainte de 17:00
Janko Tipsarevici (Ser, 1, WC)-Santiago Giraldo (Col)
urmat de
Max Mirnîi, Horia Tecău (Blr/Rom, 1)-Victor Hănescu, Gilles Muller (Rom/Lux, WC)

Teren 2
ora 13:00
Lukas Dlouhy, Oliver Marach (Ceh/Aut)-Dominic Inglot, Lukas Rosol (M.Br/Ceh) sau Julian Knowle, Filip Polasek (Aut/Svk, 2)
urmat de
Martin Emmrich, Jarkko Nieminen (Ger/Fin)-Andreas Seppi, Victor Troicki (Ita/Ser)
urmat de
Serghei Stahovski (Ucr, q)-Guillermo Garcia-Lopez (Spa)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
emalexandru
emalexandru  •  25 Aprilie 2013, 07:38

Nici o stire despre Turneul WTA Porsche?! Cum e posibil asa ceva??

Vezi toate comentariile (1)
Comentează