SPORTURI  »  TENIS  »  BEIJING

Horia Tecău şi Robert Lindstedt au pierdut finala turneului de la Beijing

Articol de - Publicat duminica, 09 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2011 10:19

UPDATE 10:00. Horia Tecău şi Robert Lindstedt s-au înclinat din nou în faţa dublului Michael Llodra/Nenad Zimonjici(Fra/Ser). Perechea româno-suedeză a pierdut în această dimineaţă finala turneului de la Beijing cu 6-7 (2), 6-7(4). Bilanţul privind finalele disputate şi trofeele cîştigate  în acest an pentru Horia şi Robert devine 5-2. Pentru faptul că au fost finalişti, Lindstedt şi Tecâu primesc 300 de puncte ATP şi 68.000 de dolari.Următorul turneu pentru ei este Masters-ul de la Shanghai.

Horia Tecău şi Robert Lindstedt au început cu o finală campania de toamnă, care are ca scop calificarea la Turneul Campionilor. Ei au acces ieri în finala competiţiei de la Beijing, după ce au trecut de perechea croată Marin Cilici/Ivan Ljubicici cu 6-4, 6-7(9), 10-6. A fost un meci în care Horia şi Robert au salvat toate cele opt mingi de break pe care le-au avut adversarii.

Pe arena Lotus, Lindstedt şi Tecău au sărbătorit calificarea în cea de-a 12 finală a unui turneu pe care-l dispută împreună. Din cele 11 pe care le-au jucat pînă acum, şase dintre ele s-au încheiat cu trofeele destinate cîştigătorilor în mîinile lui Horia şi ale lui Robert, iar în restul de cinci, ele şi-au găsit alţi stăpîni. Bilanţul din acest an este de 2 trofee (Casablanca şi Bastad) şi 4 finale pierdute.

Obiectivul declarat încă de la începutul anului, pe lîngă cupe şi alte premii, a fost calificarea la Turneul Campionilor, acolo unde doar primele opt perechi din lume ajung. Anul trecut, ei au pierdut pe final de sezon biletul pentru balul din Marea Britanie.

Cu şapte săptămîni înainte de Turneul Campionilor, Horia şi Robert sînt pe poziţia a şasea, iar calificarea în finala de la Beijing le aduce 300 de puncte ATP, consolidîndu-le locul în ierarhia mondială. În ultimul act ei urmau să-i întîlnească în această dimineaţă pe Michael Llodra şi Nenad Zimonjici, dublu cu care Horia şi Robert au mai disputat un trofeu, pe cel de la Washington. Atunci s-au impus francezul şi sîrbul, poate pe teren chinezesc lucrurile se vor schimba.


Finalele lui Horia şi Robert
2011
Brisbane pierdută
Casablanca cîştigată
s-Hertogenbosch pierdută
Wimbledon pierdută
Båstad cîştigată
Washington pierdută
Beijing pierdută
2010
New Haven cîştigată
Casablanca cîştigată
s-Hertogenbosch cîştigată
Wimbledon pierdută
Båstad cîştigată

Clasamentul pentru Turneul Campionilor înainte de Beijing
1. Bob Bryan/Mike Bryan (SUA/SUA) 8.990 p (calificaţi)
2. Nenad Zimonjici/Michael Llodra (Srb/Fra) 5.520 p (calificaţi)
3. Daniel Nestor/Max Mîrni (Can/Blr) 5.080 p (calificaţi)
4. Mahesh Bhupathi/Leander Paes (Ind/Ind) 4.320 p
5. Jurgen Melzer /Philipp Petzschner (Aut/Ger) 4.010 p (calificaţi)
6 Robert Lindstedt/ Horia Tecau (Sue/Rom) 3.560 p
7. Rohan Bopanna/Aisam-Ul-Haq Qureshi (Ind/Pak) 3.310
8. Eric Butorac/Jean-Julian Rojer (SUA/AnO) 2.670
* primele opt perechi merg la Londra

Monica s-a oprit
Monica Niculescu a pierdut ieri în semifinalele turneului de la Beijing în faţa germancei Andrea Petkovici cu 6-2, 6-0. A unsprezecea jucătoare a lumii a recunoscut că s-a pregătit special pentru meciul cu Niculescu. "Adversara mea are un stil cu totul diferit de al celorlalte fete. Nu cred că am mai avut un astfel de meci în întreg sezonul. Aşa că m-am pregătit diferit. I-am pus pe cei doi antrenori ai mei de partea cealaltă a fileului şi le-am spus să joace cu slice. În consecinţă, am fost foarte pregătită pentru ce mă aştepta", a spus Petkovici. Monica a fost bulversată şi nu a reuşit pe tot parcursul meciului să-şi valorifice serviciul. Rămîne o săptămînă minunată pentru româncă, aflată la cel mai bun parcurs al carierei într-un turneu de asemenea importanţă. Ea a adunat 450 puncte WTA şi 169.477 de dolari.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
xstream
xstream  •  09 Octombrie 2011, 13:31

din pacate DIN NOU! asta este..felicitari pentru ferformanta totusi!

celtics
celtics  •  09 Octombrie 2011, 10:53
Postat de sigi12 pe 09 Octombrie 2011, 05:01

puteau sa se opreasca la 8-6, dar pt spectatori probabil ca au continuat pana la 10-6....

se vede ca esti stelist

agasantul
agasantul  •  09 Octombrie 2011, 10:46

au pierdut cu 7-6 , 7-6 finala.....

Vezi toate comentariile (7)
Comentează