SPORTURI  »  TENIS  »  STUTTGART

Iarbă aromată » Al doilea titlu pentru perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna și al 4-lea din palmaresul românului

Articol de - Publicat luni, 15 iunie 2015 00:00

Cei doi, favoriți numărul 4 la Stuttgart, i-au învins ieri în finală pe Alexander Peya și Bruno Soares (Aut/Bra, 3) cu 5-7, 6-2, 10-7, în o oră și 11 minute

Mergea și Bopanna își consolidează statutul de echipă periculoasă, capabilă de rezultate mari. După numai două luni și un pic de evoluat efectiv împreună, cei doi au pus ieri în vitrină al doilea trofeu al parteneriatului, cucerit pe iarba mătăsoasă de la Stuttgart. Primul trofeu venise la începutul lunii mai, la Madrid. Era o pradă prețioasă, capturată într-un concurs de categorie Masters 1000, acum victoria vine într-un turneu ATP 250, dar o izbîndă e o izbîndă și crește încrederea în colaborarea dintre cei doi.

Cotați drept favoriți 4, Florin și Rohan i-au întîlnit pe Alexander Peya și Bruno Soares, capi de serie 3, o pereche sudată, care evoluează de cîțiva ani în această formulă, strîngînd rezultate importante. Primul set a fost strîns și s-a decis în ultima clipă, la 6-5 pentru austriac și brazilian, 40 egal, punct decisiv, o minge care a mușcat linia. Imediat însă, Mergea și Bopanna s-au scuturat de dezamăgire, preluînd iute frîiele setului secund. Au făcut break-ul chiar la început, apoi au menținut presiunea asupra adversarilor și s-au impus cu 6-2.

Încă un meci care urma să fie decis în supertie-break. Dar și cel mai important. Testul nervilor, al emoțiilor, pe care perechea româno-indiană l-a trecut din nou cu premiu și coroniță. După ce avantajul a înclinat cînd într-o parte, cînd în alta și s-au schimbat terenurile la echilibru, 6-6, un retur magnific al lui Florin a creat diferența. S-a încheiat 10-7, cu o îmbrățișare între cei doi învingători, care au arătat că sînt puternici și pe iarbă.

"E un rezultat foarte bun pentru noi, al doilea titlu, sîntem fericiți!", a spus Florin. "Am muncit mult împreună, titlul e consecința lucrului în echipă, al încrederii dintre noi", a completat Rohan. Cei 4 finaliști, ceva mai rar întîlnit, împart același antrenor, pe Scott Davidoff. "Trebuie să fie mulțumit după această săptămînă, să aibă ambele echipe în finală!", a spus Bopanna, iar Mergea a adăugat, amuzat: "Nu-l vedem în tribună, dar atîta vreme cît are bere germană la îndemînă, e bine!".

31.770 €au primit învingătorii de la Stuttgart, Mergea și Bopanna

Favoriți la Queen

Pentru prima dată, Horia Tecău și Florin Mergea deschid, respectiv închid un tablou de dublu la un turneu ATP. La Halle, concurs de categorie 500, Tecău și Jean-Julien Rojer sînt favoriți principali, iar Mergea și Rohan Bopanna capi de serie numărul 2, ceea ce înseamnă că se pot înfrunta doar în finală. Campionii de la Stuttgart au pornit spre Halle cu mașina ieri, la puțin timp după încheierea finalei. Tecău și Rojer vin din Olanda, unde au ajuns pînă în semifinale la 's-Hertogenbosch.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1847685478789203
Diomede Dante  •  15 Iunie 2015, 16:20

Ori s-a stricat Abac-ul ori doamna Luminiţa Paul nu este specialista in Tenis de camp..... Florin Mergea a castigat 5 turnee ATP la dublu !!!

adrian_hora
adrian_hora  •  15 Iunie 2015, 09:39

a inceput si mergea sa castige titluri, bravo. sa nu uitam ca spre deosebire de tecau care nu i-a batut niciodata pe fratii bryan, mergea i-a batut de 2 ori. cred ca mergea are stofa de castigator de mare slem, asta daca nu se intalneste cu tecau pe drum :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează