SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Iarbă bună » Sorana Cîrstea a reuşit să se califice în turul doi la Wimbledon

Sorana Cîrstea are un tur 3 în 2009 drept cea mai bună performanţă la Wimbledon // Foto: Guliver/GettyImages
Sorana Cîrstea are un tur 3 în 2009 drept cea mai bună performanţă la Wimbledon // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 26 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 25 iunie 2012 21:20

Sorana Cîrstea a obţinut ieri biletul pentru turul secund la All England Club, după 6-4, 6-1 cu Pauline Parmentier Tenis. Românca situată pe locul 52 în lume o va întîlni în runda a doua pe Na Li, favorită 11, cu care s-a înfruntat şi la Roland Garros.

Optsprezece terenuri de catifea verde i-au întîmpinat ieri pe jucătorii şi jucătoarele de pe tablourile principale londoneze. Miros de iarbă, prosoape în culorile All England Club, mov şi verde, cer bleu ca pentru o zi frumoasă de vară, aşa a debutat Wimbledonul.

Al treilea turneu de Mare Şlem al anului. Scenariu destul de liniştit, de film documentar, cu favoriţii cei mari traversînd primul meci fără tresăriri. Novak Djokovici, deţinătorul titlului, l-a învins în trei seturi pe Juan Carlos Ferrero, iar Roger Federer a pierdut timp minuscul în faţa lui Albert Ramos. De asemenea, Maria Şarapova şi-a etalat rochia nouă într-un meci scurt.

2011 răsturnat
La începutul zilei însă, pe Terenul 5, Sorana Cîrstea a avut de făcut un mic reglaj. Anul trecut, românca o întîlnea în primul tur de la Wimbledon pe franţuzoaica Pauline Parmentier. Şi pierdea în faţa ei cu 3-6, 1-6. În 2012, sorţii au găsit tiparul, punîndu-le pe cele două să se înfrunte din nou.

De data aceasta, scorul a fost asemănător, dar inversat. Sorana s-a impus cu 6-4, 6-1, în o oră şi 32 de minute, la capătul unei confruntări în care a valorificat 3 din cele 4 mingi de break avute. A venit des la fileu, a cîştigat multe puncte cu primul serviciu, a arătat consistentă şi sigură pe ea.

Este pentru a treia oară în carieră cînd Cîrstea depăşeşte runda inaugurală la Londra, după 2008 şi 2009, ultima dată ajungînd în turul 3. Următoarea adversară va fi însă una dificilă, Na Li, favorita 11, peste care Sorana a dat şi în primul meci disputat la Roland Garros 2012, în urmă cu o lună. Va fi a treia ciocnire între cele două şi prima pe iarbă.

Monica Niculescu, în schimb, s-a oprit în turul 1. Favorita numărul 29 a cedat în faţa franţuzoaicei Stephanie Foretz-Gacon cu 4-6, 6-3, 3-6, după un meci care a durat fix două ore. Românca nu mai pierduse în runda întîi la Wimbledon din 2009.

Venus, eliminată
Cvintuplă campioană la Wimbledon, americanca în vîrstă de 32 de ani a părăsit ieri turneul londonez în primul tur. Nu i se mai întîmplase niciodată aşa ceva pe iarba de la All England Club, acolo unde a triumfat în 2000, 2001, 2005, 2007 şi 2008. Ieri însă, ea s-a înclinat în faţa rusoaicei Elena Vesnina, 1-6, 3-6, în o oră şi 15 minute. "Întîi şi întîi, trebuie să îi dau credit ei. A jucat bine, aproape că nu a făcut greşeli şi a servit excelent", a spus Venus după meci. "Sînt gata pentru provocări, încă mai am ceva tenis în mine, am nevoie doar de o ocazie", a încheiat Williams, care se va concentra acum pe Jocurile Olimpice.

Fără sancţiune
Argentinianul David Nalbandian, descalificat pentru conduită antisportivă în finala turneului de la Queen's, nu va fi sancţionat suplimentar, a anunţat ATP. După ce a reexaminat incidentul, s-a stabilit că deşi reacţia lui Nalbandian a fost inacceptabilă şi justifica descalificarea, accidentarea arbitrului a fost "involuntară". În urma descalificării, Nalbandian a rămas fără banii pentru că a acces în finală, adică 44.945 de euro, dar şi fără punctele ATP, 150. El a fost amendat şi cu 10.000 de euro. Arbitrul Andrew McDougall a oficiat ieri la Wimbledon la meciul dintre Fernando Verdasco şi Jimmy Wang.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dreamer123
dreamer123  •  26 Iunie 2012, 02:09

poate castiga turneul :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează