SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Iarbă prietenoasă » Sorana Cîrstea a depăşit luptînd primul tur la Wimbledon

Sorana Cîrstea şi-a folosit ieri foarte bine experienţa pozitivă din meciurile precedente cu Stefanie Voegele // Foto: Reuters
Sorana Cîrstea şi-a folosit ieri foarte bine experienţa pozitivă din meciurile precedente cu Stefanie Voegele // Foto: Reuters

Articol de , - Publicat marti, 25 iunie 2013 00:00 / Actualizat luni, 24 iunie 2013 21:44

Românca, desemnată favorită numărul 22, a învins-o cu 7-5, 7-6 (3) pe elveţianca Stefanie Voegele în o oră şi 41 de minute.

Sorana a intrat ieri pe Terenul 16 cu paşii apăsaţi şi mintea limpede. Urma s-o întîlnească în primul tur de la Wimbledon pe Stefanie Voegele, jucătoare pe care o conducea în disputele directe cu 3-0.

Fiecare meci disputat cu elveţianca, două în 2011, în circuitul ITF, şi unul anul trecut, în turneul WTA de la Monterrey, a avut istoria sa deloc simplă. Mereu au fost seturi lungi, dramă, emoţie. Totuşi, faptul că Sorana le-a cîştigat pe toate i-a oferit o doză bună de confort.

I-a dat încrederea de a reveni de la 1-4 şi apoi de la 3-5 în primul set. Şi-a făcut atunci game-ul propriu, după care a forţat cînd Voegele a servit pentru cîştigarea actului.

A lovit atunci mingea lung şi aspru, a atacat inteligent şi a egalat, după care şi-a prelungit seria cu încă două jocuri. 7-5 în 51 de minute, întietate pe tabelă, moral pozitiv. Al doilea set a durat cu un minut mai puţin şi s-a decis la tie-break, 7-3 pentru Cîrstea.

Aproape tot timpul, fidelă stilului ei ofensiv-controlat, românca a fost cu un pas în faţă în teren. Ea a avut iniţiativa, ea a creat punctele, adunînd la finalul meciului 29 de lovituri cîştigătoare şi un număr identic de erori neforţate. De partea cealaltă, elveţianca a punctat mai rar în mod direct, 13, şi a greşit mai mult, 32.

În turul secund, Sorana o va întîlni pentru prima dată în carieră pe Camila Giorgi din Italia, ocupantă a locului 93 mondial. Cel mai bun rezultat al jucătoarei române la Wimbledon de pînă acum e atingerea turului 3 în 2009 şi anul trecut.

38.000 de lire sterline şi-a asigurat Sorana prin calificarea în turul secund la Wimbledon

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
peter76610
peter76610  •  25 Iunie 2013, 17:28

Alo ? Gsp ,mai tineti mult articolul asta ? Ïntre timp s-au calificat si Simona si Alexandra ! Hai România !

van_daame
van_daame  •  25 Iunie 2013, 16:59

Culoar bun pentru Sorana! Multa bafta!

stelistu01
stelistu01  •  25 Iunie 2013, 12:36

Bine asa

Vezi toate comentariile (5)
Comentează