SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Liderul WTA se revoltă: „Nu e corect să joace rușii și bielorușii! Sportul a fost mereu folosit ca propagandă”

Iga Swiatek/ foto: Imago Images
Iga Swiatek/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 06 aprilie 2023 16:28 / Actualizat joi, 06 aprilie 2023 16:59

Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA) s-a declarat nemulțumită de faptul că sportivii ruși și bieloruși sunt lăsați să joace, în contextul invaziei Rusiei din Ucraina.

Poloneza a criticat decizia organizatorilor Wimbledon de a-i primi în turneu pe ruși și bieloruși, după ce anul trecut au fost interziși. Swiatek nu e prima jucătoare de top care se poziționeză împotriva deciziei englezilor, după Petra Kvitova.

Am aflat arbitrul pe care Kyros Vassaras îl trimite la derby-ului de duminică dintre CFR și FCSB!
DELEGARE
Am aflat arbitrul pe care Kyros Vassaras îl trimite la derby-ului de duminică dintre CFR și FCSB!

Iga Swiatek: „Sportul poate fi folosit în propagandă. Nu e corect”

„Știu că suntem doar niște atleți, o parte mică a acestei lumi, dar simt că sportul este destul de important și că a fost întotdeauna folosit în propagandă. 

Este destul de nedrept ca jucătorii ruși și belaruși să poată participa la turnee. Decizia interzicerii lor trebuia luată de la începutul războiului. Cred că tenisul putea face mai mult de la începutul războiului, pentru a se poziționa împotriva lui.

Nu este vina jucătorilor din Rusia și Belarus că au un astfel de pașaport, dar, pe de altă parte, simt că ar putea face mai mult împotriva invaziei rusești”, a declarat Iga Swiatek, potrivit BBC.

Rușii și Bielorușii, primiți la Wimbledon

După ce în 2022 nu au fost lăsați să joace la Wimbledon, sportivii din Rusia și Belarus au primit acest drept în acest an, dar vor juca sub steag neutru, așa cum se întâmplă oricum la celelalte turnee. Pe parcursul Grand Slamului englez, ei nu au voie să vorbească în favoarea invaziei ruse din Ucraina. Și Petra Kvitova s-a poziționat împotriva deciziei celor de la All Englans's Club.

Eu cred că rușii și bielorușii nu ar trebui lăsați la Wimbledon. După părerea mea, ei nu ar trebui să fie lăsați nici la Jocurile Olimpice. Eu sunt de partea ucraineană în acest caz. Și înainte de toate, sunt împotriva războiului. Sunt foarte neliniştită pentru poporul ucrainean şi jucătorii din Ucraina

- Petra Kvitova

Citește și: 

„Am făcut o bază de la zero, dar NU e a mea” » Victor Hănescu, despre problemele cu care se confruntă în tenis: „Statul nu ne ajută”

Irina Begu, victorie de senzație la Charleston! Nu i-a dat nicio șansă fostei câștigătoare de la Australian Open și s-a calificat în „optimi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
pe_bune
pe_bune  •  09 Aprilie 2023, 20:38
Postat de mihai_popovici pe 06 Aprilie 2023, 19:07

Ea sa si vada de sport nu sa faca pe marea politiciana si sa taca din gura.

Am si eu o rugaminte, cand niste membri sau simpatizanti ai vreunei partide iti vor da in cap spune si tu adevarul politiei "nu sunt vinovati, a fost o neintelegere politica".

pe_bune
pe_bune  •  09 Aprilie 2023, 20:34
Postat de sorine pe 07 Aprilie 2023, 12:13

Ce are Sportul cu politica? Sunt vinovati sportivii rusi,ca s-au nascut rusi? Si ce ati vrea? Când dau un Interview la Wimbledon sa-l injure pe Putin? Au si ei parintii,bunici,frati si surori in Rusia! Trebuie sa-i trimita pe toti in Siberia? Ce tâmpenii! Vrea Swiatek sa nu mai aiba concurenta? Este exact cum a fost cu dopingul. Sportivii rusi au fost exclusi,pentru ca alti sportivi rusi au fost dopati de catre antrenorii lor. Dar americanii,care de zeci de ani de zile trebuiau sa lupte cu rusii pentru locul 1 la medalii,i-au exclusi ca cica inseamna sportul. Dar sutele de sportivi dopati americani nu se pun. Marion Jones, Michael Phelps,Serena Williams,Simone Biles s-au dopat oficial cu hârtie de la Federatie!

Are, sportul a fost si va fi folosit de toate dictaturile, daca iti e frica de siberia stai sportivule acasa ca na si cu avionul e priculos.

pe_bune
pe_bune  •  09 Aprilie 2023, 20:22
Postat de Trandafir pe 07 Aprilie 2023, 16:01

Campioana la tenis dar si la prostie.

uitat sa scrii "eu" inainte de "la prostie"

Vezi toate comentariile (16)
Comentează