SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

Ilie Năstase a găsit cauzele evoluției slabe a Simonei Halep în fața lui Garbine Muguruza: "Ăsta e viitorul tenisului"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 21 august 2017 10:05

După finala de la Cincinnati Ilie Năstase a remarcat faptul că Simona Halep e vizibil deranjată de jocul lui Garbine Muguruza și a enumerat câțiva factori care o pun în dificultate pe româncă în fața ibericei.

"Stilul Muguruzei nu-i convine lui Halep pentru că loveşte foarte puternic, e mingea rapidă. A jucat puţin defensiv Simona.

Oricum, ăsta e viitorul tenisului, să loveşti din orice poziţie, dacă intră - bine, dacă nu intră - iarăși bine. Scorul nu contează. Că e 6-1 sau că e 7-6, tot acolo e", a declarat Năstase la Digi 24.

Simona Halep a pierdut finala de la Cincinnati care o putea duce în fruntea ierarhiei mondiale în fața lui Garbine Muguruza, scor 1-6, 0-6.

Citește și: Darren Cahill pus la zid de americani pentru înfrângerea Simonei: "Atunci îți dai seama că o jucătoare e în dificultate"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
1663755793951448
Costi Costinel  •  21 August 2017, 13:36

@merace tata esti pe iarba , rau de tot !

1650053691908998
Milos Ratulea  •  21 August 2017, 13:13

Stilul jucatoarelor este diferit si trebuie sa te acomodezi cu fiecare dintre ele. Unele joaca ofensiv, altele joaca defensiv, altele doresc sa arate jucatoarei mai puternice ca si ea poate fi puternica. Altele sunt mici de statura, altele inalte ; altele sunt pirpirii, iar altele mai solide. Trebuie neaparat sa te acomodezi in primele 2-3 game-uri, doar esti jucator profesionist. Simona a trecut la profesionism di 2006 si ma mir ca dupa atata vreme mai spune ca s-a panicat. Si bun, s-a panicat, dar in cateva game-uri echilibrezi situatia - mai ales cand te afli in fruntea ierarhiei ; pentruca si locul 2 inseamna tot in fruntea ierarhiei. Dar cand cu o zi inainte o rupi in bataie pe Sloan ( 6-1, 6-0) si a doua zi te rupe alta in bataie cu acelasi scor - cu siguranta ceva nu este in ordine. Oricum, ii doresc Simonei mult succes la US Open, dar nu stiu daca asta o va ajuta in vreun fel.

873380886056302
Gheorghe Andrei  •  21 August 2017, 12:02

Lasand la o partea chestia cu pariurile,ceea ce nu deloc imposibil,eu cred alceva.Asta ca sa raman in domenu,fara sa fac speculatii de alta natura.Cred ca in primele 15 jucatoare la ora actuala stilul s a schimbat.Ma refer aici la modul cum a jucat Muguruza aseara.Asa joaca si Ostapenko ,Svitolina,Pliskova,etc...Singurele jucatoare din top ten care joaca altfel si pierd lamentabil sunt Halep si Wozniaki.De ce oare?Simplu,antrenorii pe care ii au sunt depasiti.Majoritatea jucatoarelor au un stil agresiv,cautand sa termine punctul cat mai repede,fara inflorituri,sa si dozeze efortul .La Halep e un joc de asteptare,bazat pe retur in terenul advers,asteptand greseala adversarului.Nu mai tine.D ia cand intalneste o adeversara de acest calibru e tavalita si la prpriu si la figurat.Parerea mea e urmatoarea.Daca nu schimba stilul asta defensiv,lent la greseala adversarului romanca nu va fi in veci nr 1 si nici turnee de grand slem nu va castiga.Parerea mea e ca Vim Fisset era mult mai ancorat la realitatea tenisului actual si ii era de mai ajutor lui Halep.Cu el juca agresiv,venea la fileu,tot timpul ataca.D aia si turneele castigate in 2013 au fost cele mai multe din cariera ei.Asta de acum e depasit.chiar daca a antrenat cativa campioni.Da dar cand tenisul inca mai era fantezie.Cand Federer era campionul absolut .Acum vremea lui si a celor ca el a trecut,au venit oamenii care joaca cu bata tenis,nu cu racheta.Simona trebuie sa se adapteze .Nastase are dreptate!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează