SPORTURI  »  TENIS  »  PELERINAJ

Ilie Năstase, dus în pelerinaj la Ierusalim de soția mai tânără cu 30 de ani: „A fost surprinzător! Nu a comentat, nu s-a plâns”

Articol de - Publicat sambata, 15 aprilie 2023 17:30 / Actualizat sambata, 15 aprilie 2023 17:54

Ilie Năstase, fostul mare tenisman ajuns la vârsta de 76 de ani, a fost în pelerinaj la Ierusalim convins fiind de Ioana, cea de-a cincea lui soție. 7 zile au petrecut cei doi în Țara Sfântă, acolo unde Năstase a fost recunoscut și salutat de mulți români, dar și de străini din toate colțurile lumii.

Ioana Năstase, care e căsătorită cu Ilie Năstase din aprilie 2019, e foarte credincioasă, merge des la diferite biserici și mănăstiri prin România. De multă vreme își dorea să ajungă și la Ierusalim, în Israel, iar anul acesta dorința i s-a îndeplinit.

Și-a dorit să îl aibă și pe soțul ei alături de ea, însă Ilie Năstase nu a fost încântat inițial de propunere. Într-un final a acceptat. 

„Când i-am spus, prima dată, că am decis să merg în pelerinaj la Ierusalim nu a avut nicio reacţie. Apoi, i-am tot reamintit, punctând astfel şi trecerea timpului.

Cu trei zile înaintea plecării grupului, fiindcă am mers împreună cu preotul meu duhovnic şi cu alte peste 50 de persoane, a cedat şi m-a asigurat că vine şi el. L-o fi speriat faptul că urma să rămână singur acasă şapte zile”, a povestit pentru Playtech Ioana Năstase, care a fost plăcut surprinsă de comportamentul soțului ei.

L-a lăudat în repetate rânduri: „A fost surprinzător, chiar şi pentru mine, cât de ascultător a fost Ilie, în tot acest interval de timp! Nu a comentat, a ascultat explicaţiile, nu s-a plâns că mergem prea mult sau că facem nu ştiu ce anume. Nimic din toate acestea. Ilie a fost de un calm imperial, cum nu-mi amintesc să-l fi văzut vreodată”, a mai spus ea.

Și a continuat: „Ilie și-a făcut cruce, a intrat în toate bisericile, inclusiv acolo unde căile de acces sunt mai anevoioase, a fost prezent la momente spirituale. El care nu e bisericos din fire! Mi-a fost mai mare dragul!”.

+15 FOTO

Ioana Năstase: „Nu a fost zi în care zeci de oameni să nu-l salute pe Ilie Năstase”

Nu numai de comportamentul lui Ilie Năstase a fost surprinsă Ioana, ci și de celebritatea lui. O mulțime de români și de străini l-au recunoscut la Ierusalim, mulți l-au oprit pentru a sta de vorbă cu el, unii l-au și îmbrățișat. „Într-un fel, aşa am şi realizat cât de mulţi români trăiesc în Israel.

Fiindcă nu a fost zi în care zeci de oameni să nu-l salute pe Ilie Năstase, pe oriunde am trecut, fie lângă biserici, fie lângă hotel sau un biet magazin, pe unde ne mai opream, ca să ne mai luăm una sau alta. Şi nu doar românii l-au oprit ca să-l salute şi să vorbească cu el. Şi evreii au făcut acelaşi lucru. Şi toţi îl strigau pe numele mic, Ilie”, a mai povestit ea.

În trecut, Ilie Năstase a mai ajuns în Israel prin prima meseriei sale, însă niciodată nu a apucat să viziteze Ierusalimul ca acum. „A fost ceva cu totul diferit şi Ilie mi-a încredinţat că i-a plăcut foarte mult!”, a încheiat Ioana Năstase.

Au fost la un pas de divorț de mai multe ori

De-a lungul mariajului lor de aproximativ patru ani, Ioana și Ilie Năstase au fost la un pas de divorț de mai multe ori, la un moment dat ea chiar a depus și actele necesare pentru separarea legală. Chiar anul trecut s-a întâmplat să se separe, însă ea s-a răzgândit. Și în 2021 au trecut printr-un moment de cumpănă, ea ar fi sunat la 112 să reclame faptul că Ilie Năstase ar fi violent.

„Toată lumea s-a întrebat de ce nu am divorțat de Ilie?! Se știe însă prin ce a trecut Ilie ultima dată. Băgasem actele, dar Ilie a venit la mine să se vaite că îi plesniseră niște vase de sânge! Așa m-a făcut să-mi retrag cererea! Nu m-a lăsat inima, pur și simplu! Am vrut să nu-mi fac păcate cu el! Eu m-am sacrificat, m-am lăsat pe mine pentru Ilie. Dumnezeu știe peste câte am trecut eu în căsnicia asta și le-am înghițit pe toate! Ilie era terminat acum, dacă nu eram eu lângă el!”, a declarat Ioana Năstase pentru Click.

Ionuț Iftimoaie, OUT de la Survivor România 2023 » Fostul luptător a cedat: „Atâta umilință ca aici n-am îndurat niciodată”

FOTO Andrei Pavel, tată pentru a treia oară! Fostul mare jucător de tenis a publicat prima poză cu fetița lui

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
VanBasten
VanBasten  •  15 Aprilie 2023, 21:02

Ati inceput sa citati din Playtech, valorosilor?! Vai si amar de meseria voastra!

mihneailie030
mihneailie030  •  15 Aprilie 2023, 19:24

Emoționant! Mi, au dat lacrimile..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează