SPORTURI  »  TENIS  »  CERERE

Ilie Năstase îi cere lui Nicușor Dan să-l lase să-și pună statuia într-un loc public: „Vreau să o pun pe unde trece lumea”

Ilie Năstase (74 de ani), cel mai mare jucător din istoria tenisului românesc, vrea o statuie în București.
Ilie Năstase (74 de ani), cel mai mare jucător din istoria tenisului românesc, vrea o statuie în București.

Articol de GSP - Publicat joi, 27 mai 2021 16:57 / Actualizat joi, 27 mai 2021 19:52

Ilie Năstase (74 de ani), cel mai mare jucător din istoria tenisului românesc, vrea o statuie în București.

Ilie Năstase a avut mereu o relație complicată cu factorii decidenți din România. Fostul senator a avut numeroase confilcte, inclusiv cu fostul președinte Traian Băsescu. „Nasty” și-a mutat acum atenția asupra lui Nicușor Dan, edilul Capitalei, căruia îi cere să îi ridice o statuie.

Ilie Năstase vrea statuie în București

„România nu acordă niciun respect campionilor. Nadia Comăneci nu are statuie aici, dar o are în America. Avem o statuie, dar nu e a noastră, e a lui Charles de Gaulle. Eu încerc de nu știu câte luni să mă apropii de primarul Capitalei, să am și eu. Mi-a făcut Ciprian Marica, care îmi este naș, o statuie.

Vreau și eu să o pun acolo unde trece lumea, să o țin și să mă uit în fiecare zi la ea și la trofeele mele. Nici nu mai intru în camera cu trofee, parcă mă răscolește, parcă intru la pușcărie. 

Sunt un prizonier al acestor trofee. Și vreau să le împărtășesc cu toată lumea, dacă se poate. Dacă nu, pun un lacăt și le închid”, a declarat Ilie Năstase la turneul Dr. Oetker Junior Trophy 2021.

83 de titluri la simpluprintre care și două de Mare Șlem, la Roland Garros în 1973 și la US Open în 1972, are Ilie Năstase în carieră

VIDEO Ilie Năstase și Ion Țiriac, urmăriți pe străzile din Londra: „Mă bagați la pușcărie! Mâncam cu 2,5 dolari pe zi, dormeam în hotel de 3 lire!”

Citește și alte știri din tenis: 

„Mă doare că o spun, dar contează că sunt din România!” » Mărturia sinceră a unei jucătoare de la noi: a atins cea mai bună clasare a carierei și vrea la Wimbledon

Jucătorul de top care a izbucnit la Roland Garros: „Hotelurile voastre arată ca o toaletă!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
347655969058390
Ion Popescu  •  28 Mai 2021, 13:55

Ilie Nastase este general al armatei romane. In ce batalii pe campul de lupta s-a remarcat ?

3999737990116314
Cidu Mustafa  •  28 Mai 2021, 11:40

Lui Ilie Năstase i-aș face statuie doar ca să se gainățeze pasarile pe ea.. Auzi, vrea statuie.... Ce om ordinar

dubluv
dubluv  •  28 Mai 2021, 09:34
Postat de Laurentiu Ion pe 28 Mai 2021, 07:34

Nea Ilie daca tot ai deja statuia facuta de Marica, pune-ti-o la tine in curte cu tot cu trofee si uita-te la ea; si stai linistit ca trecem noi bucurestenii pe la tine sa o vedem.

=)))))))))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează