SPORTURI  »  TENIS  »  NASTY

Ilie Năstase, la pământ: „Mi-a venit să plâng! Dacă mor la 90 de ani, ce fac?”

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 mai 2021 20:50 / Actualizat vineri, 28 mai 2021 21:50

Ilie Năstase (74 de ani), cel mai mare jucător din istoria tenisului masculin românesc, vrea o statuie în București și se declară dezamăgit de reacțiile oamenilor la dorința sa.

„Sincer, sunt foarte dezamăgit, pentru că mi-a venit să plâng când am citit reacțiile oamenilor în social media despre ideea de a exista o statuie cu mine în București. Mă înjură Cartianu și CTP, oameni care se pricep la orice și care n-ar avea curajul să-mi spună în față asta. Eu știu cine sunt și cine am fost. 

Am făcut prostii, am vorbit uneori aiurea, dar acesta a fost stilul Ilie Năstase. Ce dacă există o statuie cu mine în viață? Scriau pe Facebook: «Statuie pe mormânt!». E uluitor cât de needucați și de răi suntem că nație! Păi, mie mi s-a solicitat să joc pentru SUA și le-am spus: «Oameni buni, toată viața mea voi fi român, nu am ce căuta la voi! 

E incredibil de urât, nici măcar nu am cerut să mi se plătească, statuia e făcută deja de Ciprian Marica, vreau doar să fie amplasată într-un loc, iar acolo să vină bunicii, părinții și să le spună copiilor: «Ilie Năstase, campion la tenis, primul număr 1 ATP bla, bla!». 

Vedeam că unul se dădea general sau colonel și cică să mor! Păi, dacă mor la 90 de ani? Să aștept până atunci? Și măcar să fie într-un loc bine expus, nu cum sunt statuile lui Patzaichin și Lia Manoliu!”, a declarat Ilie Năstase la Sport Total FM.

Câteva dintre reacțiile internauților despre statuia lui Ilie Năstase:

  • „Năstase este general al armatei române. În ce bătălii de pe câmpul de luptă s-a remarcat?” 
  • „Auzi, vrea statuie... ce om!” 
  • „Nea Ilie, dacă tot ai statuie, pune-o la tine în curte și uită-te la ea. Stai liniștit, trecem și noi, bucureștenii, pe acolo să o vedem” 
  • „O statuie aruncată în Dâmbovița, e bine?” 
  • „Gara de Nord ar fi o soluție!”

Ilie Năstase, un mare campion al României

60 de titluri la simpluși 45 la dublu are Ilie Năstase, fiind în Top Ten all-time turnee câștigate în carieră

146 de meciurila simplu și la dublu a disputat Ilie Năstase în Cupa Davis

23 august 1973e data la care Ilie Năstase a devenit primul număr 1 mondial al clasamentului computerizat ATP. Și-a păstrat poziția până pe 2 iunie 1974

Ilie Năstase, aventură cu o polițistă într-un club de bowling: „Am băgat-o în sală și ne-am jucat cu ea!”

Citește mai multe știri de actualitate:

Sorana Cîrstea, în finala de la Strasbourg! A învins-o pe Linette după o încleștare de peste 2h

Novak Djokovic, condiție majoră pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  29 Mai 2021, 10:09

Nastase califica natiunea romana ca fiind needucata....dar el chiar a fost un exemplu elocvent al needucatilor,dincolo de faptul ca face parte din aceasta natie.Oameni romani mai seriosi si mai valorosi nu au statui,si nici nu doresc asa ceva doar din orgoliu si aroganta. Pana la urma cine este Nastase? Un fost jucator de tenis,care a castigat cateva turnee,pentru care a fost recompensat cu gradul de general,in rest nu a facut nimic in tara asta dincolo de o viata foarte controversata.Jucatori ca Laver, Sampras,Becker,Federer,Djokovic...etc...au fost mult mai valorosi ca Nastase,si nu doresc nici statui,nici grade militare,fiindca sint seriosi,modesti si inteligenti ! Traiesc viata lor demni de un sportiv cu un palmares de invidiat.

107889588095945
George George  •  29 Mai 2021, 09:36

Mai mult decat pretentiile lui Ilie Nastase, oripileaza reactiile DEPLASATE din social media; CTP si, mai ales, mediocrul Cartianu, ajuns intr-o postura (a fost si in SUA si a scris despre acea generatie de mari fotbalisti) cu mult peste meritele sale n-au dreptul sa fie "vocile" cele mai autorizate ale contestatarilor lui Ilie Nastase! Pentru internauti: in ce batalii s-au ilustrat generalii Armatei de mai bine de jumatate de secol? General este si Iordanescu, care n-a fost in fotbalul romanesc ce a reprezentat in tenisul mondial Ilie Nastase! Despre ce vorbim? Zlatan are statuie in Malmo, la fel si Cristiano, de ce n-ar avea dreptul si Ilie Nastase la una? Numai oamenii fara vreun merit deosebit in orice domeniu pot fi intr-un mod atat de drastic impotriva unei astfel de idei!

kuba
kuba  •  29 Mai 2021, 07:08

Pffff urmează cereri de statui cu: Vanghelie, Borcea, Negoita, Rotaru, Iftimie etc. Becali nu are nevoie deja sa pictat pe toate mănăstirile construite de el! Urâta nație suntem!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează