SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

În căutare de puncte » Anul acesta am putea avea doi români la Turneul Campionilor la dublu

Florin Mergea (dreapta) şi Rohan Bopanna au cîştigat cel mai important titlu împreună pe zgura de la Madrid // Foto: Guliver/GettyImages
Florin Mergea (dreapta) şi Rohan Bopanna au cîştigat cel mai important titlu împreună pe zgura de la Madrid // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 21 octombrie 2015 00:00

Florin Mergea, alături de Rohan Bopanna, joacă săptămîna aceasta la Viena cu gîndul la Londra, unde cei doi au şanse de calificare.

În primul lor an de parteneriat, Florin Mergea şi Rohan Bopanna se pot califica la Turneul Campionilor de la Londra (15-22 noiembrie).

Rezultatele valoroase obţinute împreună, între care sclipesc titlurile de la Madrid – Masters 1000 – şi Stuttgart – ATP 500, dar şi semifinala de la Wimbledon, i-au ridicat pînă pe locul 8 în cursa pentru O2.

Poate ar fi fost şi mai sus dacă românul nu ar fi avut o accidentare la cotul drept, apărută în august, în timpul turneului de la Washington, care l-a deranjat pe toată durata sezonului de hard nord-american.

Apoi, după o discuţie cu Bopanna, au decis ca Mergea să ia pauză de la concursurile din Asia pentru a-şi putea trata tendinita. Şi să revină împreună la cele trei turnee din Europa rămase de disputat, pentru a strînge cît mai multe puncte.

Primul e chiar săptămîna aceasta, la Viena, de categorie 500, unde Bopanna şi Mergea sînt favoriţi 4 şi îi vor întîlni în turul întîi pe Daniel Nestor şi Julian Knowle (Can/Aut).

Apoi vin Basel, tot ATP 500, şi Paris-Bercy, Masters 1000. Pentru Londra mai sînt disponibile doar două locuri, pe care se bat măcar 6 perechi, iar 4 dintre ele sînt în capitala Austriei.

La Turneul Campionilor e deja calificat Horia Tecău, pentru a patra oară în carieră, anul acesta, ca şi în 2015, alături de Jean-Julien Rojer.

Cursa pentru Londra

Calificaţi
1. Bob Bryan, Mike Bryan (SUA/SUA)
6 titluri în 2015, trei de Masters 1000, finalişti la Roland Garros

2. Jean-Julien Rojer, Horia Tecău (Ola/Rom)
Campioni la Wimbledon, semifinalişti la Australian Open şi Roland Garros, 2 titluri în 2015

3. Ivan Dodig, Marcelo Melo (Cro/Bra)
Campioni la Roland Garros, semifinalişti la Australian Open

4. Jamie Murray, John Peers (M.Br/Aus)
Finalişti la Wimbledon şi US Open, 2 titluri în 2015

5. Simone Bolelli, Fabio Fognini (Ita/Ita)
Campioni la Australian Open, semifinalişti la Roland Garros

6. Pierre-Hugues Herbet, Nicolas Mahut (Fra/Fra)
Campioni la US Open, finalişti la Australian Open

Cu şanse de calificare

7. Marcin Matkowski, Nenad Zimonjici (Pol/Ser)    4.110 p
8. Rohan Bopanna, Florin Mergea (Ind/Rom)    3.455 p
9. Vasek Pospisil, Jack Sock (Can/SUA)    2.820 p
10. Alexander Peya, Bruno Soares (Aut/Bra)    2.740 p
11. Juan Sebastian Cabal, Robert Farah (Col/Col)    2.690 p
12. Daniel Nestor, Edouard Roger-Vasselin (Can/Fra)    2.440 p

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează