SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

În zodia cifrei 7 » Simona Halep va fi de luni pe locul şapte mondial şi a adunat pînă acum şapte trofee WTA

Simona Halep zîmbește lîngă trofeul pe care l-a primit de la MTS // Foto: Cristian Preda
Simona Halep zîmbește lîngă trofeul pe care l-a primit de la MTS // Foto: Cristian Preda

Articol de - Publicat sambata, 22 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 februarie 2014 22:57

Românca a primit ieri din partea ministrului tineretului şi sportului titlul de maestru al sportului.

Simona e de trei zile în România. Între două şedinţe de recuperare pentru tendonul inflamat, ea a reuşit să se coafeze, să se fardeze şi să participe la o conferinţă de presă în care i-a fost acordat titlul de maestru al sportului.

"Sînt foarte impresionată de acest premiu. Cred că este cea mai mare realizare din viaţa unui sportiv să primească un asemenea premiu de la ţara lui. Mă bucur că fac parte din această ţară, voi rămîne întotdeauna aici şi joc pentru România cu drag tot timpul", a spus ea după ce a primit un trofeu imens şi carnetul care-i atestă noua calitate. Cea de maestru.

Ascensiune fulminantă
Pentru locul şapte mondial nu va primi nici o cupă şi nici un carnet, dar este ascensiunea care i-a aşternut pe faţă un sentiment de împlinire şi linişte. Cînd nu e pe teren, Simona zîmbeşte larg.

E în sala "Nadia Comăneci" şi stă la masă alături de ministrul Nicolae Bănicioiu, de secretarul de stat Carmen Tocală şi de preşedintele FRT, George Cosac. Dar ea este vedeta. Fata de 22 de ani care în mai puţin de un an a urcat de pe locul 64 pînă pe 7.

Locul şapte, 7 trofee şi şapte cuvinte despre tenis:" Frumos, plăcut, uşor de jucat pentru mine, elegant, minunat, un sport pe care-l iubesc şi împlinire", a spus Simona.

"Sînt mai respectată"
Cu locul pe care-l atinge de luni, Simona o va egala pe Irina Spîrlea, cea care a atins această poziţie în 1997. Ce e însă mai importantă pentru ea: poziţia din clasament sau cîştigarea unui trofeu?

"Trofeele sînt importante, îmi place să cîştig, dar contează şi clasamentul, dar dacă ar fi să aleg între un turneu de Mare Şlem şi o poziţie cît mai înaltă în ierarhia mondială, aş alege trofeul", a spus Simona.

De multe ori a declarat că joacă mai bine cînd nu este favorită, dar de luni va avea doar şase jucătoare deasupra ei şi de cele mai multe ori ea va fi cea vînată. "La început de an am simţit multă presiune, dar acum nu mai e aşa, vreau să iau fiecare meci în parte şi să mă bucur de ceea ce fac".

O dată cu urcarea în clasament, românca e mai respectată în vestiarele turneelor. "Se simte diferenţa, sînt mai multe jucătoare care mă salută, dar şi mai multe care îşi doresc să mă învingă".

Simona Halep va părăsi România pe 2 martie pentru a merge în America de Nord, acolo unde au loc două turnee Premier Mandatory, Indian Wells, care începe pe 5 martie, şi Miami, care debutează pe 18 martie.

"Nu este scopul meu în carieră să cîştig în faţa pe Serenei. Eu am alte ţeluri în viaţă, nu neapărat să o înving pe ea" (Simona Halep)

"Mai am de lucrat la serviciu, dar şi la rever, mai ales la mingile înalte" (Simona Halep)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
williamfaulkner
williamfaulkner  •  01 Martie 2014, 18:39
Postat de sakamoto pe 23 Februarie 2014, 14:07

Simona stie ca modestia si multa munca, au dus-o pe culmile gloriei. Simpla si naturala, fara ifose- of, Sorana Cirstea, of!-o prezenta placuta pe terenurile de tenis si atunci cind apare la interviuri. Popularitate=simplitate si modestie! Of, Sorana Cirstea,Of! Aere si fite de primadona si...nu este!

Asa e Sorana, mai pisicoasa, dar e o fata la fel de buna si de modesta. Te inseli in privinta ei.

msr_ms
msr_ms  •  23 Februarie 2014, 20:09
Postat de dergiul pe 22 Februarie 2014, 11:59

chiar vreau sa stiu : simioneasca , ruzicioaia , sparloia au primit titlul de maestru emerit al sportului ?! daca da , e-n regula ! daca nu , simo ar trebui sa returneze acest titlu de maestru emerit al sportului !!!!!!!!!!!!!!!! daca nu-l returneaza , va fi urmarita de aceasta nedreptate !

virginia ruzici si mariana simionescu au fost jucatoare in perioada ceausista deci nu poti intreba de ce ele nu au fost premiate sau nu comparativ cu simona.si tinand cont de comunism retine ca in perioada lui gheorghiu-dej au fost PE MERIT artisti care au primit distinctia de ARTIST EMERIT SAU ARTIST AL POPORULUI pe cata vreme in epoca de aur nu a mai primit nimeni aceasta distinctie.deci in comunism un conducator a premiat,altul nu.asa si in cazul post-decembrist cu irina sparlea si simona halep;una a fost premiata,alta nu.vorba unui coleg de comentarii: unde e vina simonei?

sakamoto
sakamoto  •  23 Februarie 2014, 14:07

Simona stie ca modestia si multa munca, au dus-o pe culmile gloriei. Simpla si naturala, fara ifose- of, Sorana Cirstea, of!-o prezenta placuta pe terenurile de tenis si atunci cind apare la interviuri. Popularitate=simplitate si modestie! Of, Sorana Cirstea,Of! Aere si fite de primadona si...nu este!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează