SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Inainte!

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 iunie 2007 00:00

Edina Gallovits s-a calificat ieri in prima semifinala WTA a carierei, in turneul de la Barcelona

2007 este, categoric, anul fetelor. Dupa ce Raluca Olaru a reusit doua semifinale, Memphis si Fes, plus calificarea in turul 3 la Roland Garros, iar Sorana Cirstea a facut finala la Budapesta, a venit acum rindul Edinei Gallovits. Jucatoarea romana cu resedinta la Atlanta (SUA) participa saptamina aceasta in turneul de la Barcelona, disputat pe zgura, avind premii totale de 145.000 de dolari si aflat la prima editie. Pina in acest moment, traseul Edinei e unul perfect. In primul tur a trecut de spaniola Virginia Ruano Pascual, 4-6, 6-3, 6-4, iar in al doilea a eliminat-o pe favorita numarul 5, alta iberica, Lourdes Dominguez Lino, 6-4, 6-2.

Ieri, Gallovits a jucat in "sferturi" tot cu un cap de serie, estoniana Kaia Kanepi, a patra pe lista favoritelor. Dupa o ora si 23 de minute, romanca a incheiat invingatoare: 6-4, 7-5. In setul al doilea a condus mereu, servind prima data pentru meci la 5-4, cind a avut si o minge pentru a pune capat disputei. Kanepi a facut break, egalind la 5, insa imediat Edina a replicat confiscindu-i serviciul. La a doua sansa n-a mai ratat si a valorificat urmatoarea minge de meci avuta. In semifinale, ea o va intilni pe frantuzoaica Virginie Razzano, cap de serie 2.

Aflata saptamina aceasta pe locul 91 in lume, romanca va urca iar citeva locuri bune, consolidindu-si pozitia in Top 100, pe care a atins-o anul aceasta in premiera in luna aprilie.

6.140 $ este cecul pe care si l-a asigurat Edina Gallovits prin calificarea in semifinale la Barcelona

An valoros
In 2007, Edina a jucat mai ales turnee challenger, in care a obtinut rezultate importante. A cistigat doua dintre ele, Pelham (premii de 25.000 de dolari) si Charlottesville (50.000), a jucat finala la Waikaloa (50.000), semifinale la Dothan (75.000) si Indian Harbour Beach (50.000) si "sferturi" la Palm Desert (25.000) si Sea Island (50.000). Dupa acestea a venit calificarea in turul 2 la Roland Garros, o premiera pentru Gallovits, iar acum semifinala in turneul WTA de la Barcelona.

Pavel invins
Ieri, Andrei Pavel  a parasit turneul de la Halle, fiind eliminat in turul al doilea de finlandezul Jarkko Nieminen, 7-6 (5), 3-6, 6-1. Romanul urcase din calificari pe tablou ca lucky loser, in urma forfaitului declarat de liderul mondial, Roger Federer. Pavel a ratat ocazia de a avansa pentru prima data anul acesta intr-un sfert de finala. El a mai ajuns in runda secunda la Rotterdam si Barcelona, cel mai bun rezultat fiind finala izbutita in challenger-ul de la Tunis. Pentru evolutia de la Halle, Andrei va primi 20 de puncte si 11.500 de euro.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close