SPORTURI  »  TENIS  »  MONTREAL

Înapoi pe hard » Halep a trecut în viteză de Gavrilova, 6-2, 6-3 la Montréal, în primul meci jucat pe hard după 4 luni

Articol de - Publicat joi, 28 iulie 2016 00:00

Numărul 5 mondial a revenit în turneul în care anul trecut ajungea în finală.

Doar că acum nu se dispută la Toronto, ci la Montréal. După un prim tur liber, Halep a întâlnit-o pe Daria Gavrilova, în faţa căreia cîştigase o dată, dar şi cedase pe zgură, la Roma, în disputa cea mai recentă. Amintire care a rămas agăţată în mintea Simonei, dar pe care a avut grijă să n-o resuscite şi pe teren. Chiar dacă a fost întâiul meci pe hard după 4 luni, s-a arătat solidă în joc, decisă şi cu un strop de inventivitate.

A fost 6-2, 6-3, un singur game cedat pe propriul serviciu şi garnisit cu două duble greşeli, în rest 16 lovituri câştigătoare – faţă de 7 ale adversarei – şi numai 17 greşeli neforţate în comparaţie cu 28. În o oră şi 16 minute, calificarea în turul al treilea era pecetluită. "E o jucătoare foarte puternică", a spus Halep după încheierea meciului. "M-a bătut la Roma, aşa că ştiam cum să joc contra ei. Pot să spun că hardul e suprafaţa mea preferată, m-am simţit bine pe teren. Sunt mulţumită că am câştigat în primul meu meci pe această suprafaţă". Următoarea adversară e bine cunoscută, Karolina Pliskova, care a beneficiat de forfaitul Sarei Errani.

Ca şi în alţi ani, ca şi în alte locuri, mulţi români s-au aflat în tribună, încurajând-o. Chiar dacă a fost ultimul meci din programul de marţi, al doilea al sesiunii de seară. "Întotdeauna e o plăcere să joc în faţa lor. E o senzaţie frumoasă, vin de fiecare dată cînd am meci. Ca întotdeauna, le mulţumesc pentru asta", a mai spus Simona.

Convinsă pentru dublu

Aseară, Halep urma să revină pe teren, alături de Monica Niculescu, în turul secund al tabloului de dublu, contra perechii ucrainene Katerina Bondarenko-Olga Savciuk. Simona a caracterizat meciul din prima rundă drept dificil, dar şi amuzant: "Monica striga tot timpul: «C’mon, Simona!». Dar am jucat bine, mi-a dat puţină încredere. În mod normal, nu intru la dublu, nu-mi place să aştept să joc. Am vorbit însă cu Darren şi mi-a spus că ar trebui să joc mai mult pentru că reprezintă echivalentul unui antrenament normal. Totuşi, nu sunt sută la sută convinsă. Aştept să îmbătrânesc un pic!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dinamo100
dinamo100  •  28 Iulie 2016, 12:21

Simona a avut mereu rezultate foarte bune in America, pe hard. Pare a fi in forma, sper sa atinga varful la US Open.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează