SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Încă în funcţie

Articol de - Publicat marti, 11 martie 2008 00:00

La o lună de la anunţ, Ilie Năstase nu a depus nici un act oficial privind demisia sa şi este în continuare preşedintele FRT

Mîine, 12 martie, se împlineşte o lună de cînd Ilie Năstase a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte al FRT. Fostul jucător de tenis şi-a făcut atunci publică decizia pe toate canalele mass-media, dar pînă în prezent nu există nici un document oficial care să consemneze acest lucru.

"Ilie Năstase, în calitate de preşedinte al federaţiei de tenis, nu are nici o relaţie contractuală cu Agenţia Naţională pentru Sport, deci nu este obligat să-şi depună la noi demisia", a explicat Mihai Căpăţînă, director ANS. Acesta a adăugat că gestul lui Năstase, din 12 februarie, de a-l anunţa pe Octavian Belu că pleacă de la conducerea FRA, trebuie considerat ca un "gest de politeţe, nu unul de subordonare". "Năstase trebuie să anunţe Comitetul Director al federaţiei sau Adunarea Generală, care l-a ales în funcţie", a mai spus Mihai Căpăţînă, precizînd că, din informaţiile pe care le deţine în prezent, nu există nici la FRT vreun document oficial.

"Situaţia nu este foarte clară nici la această oră", a afirmat şi Dumitru Hărădău, directorul general al FRT. Oficialul aşteaptă să revină în ţară mai mulţi membri ai Comitetului Director pentru a se întruni în şedinţă şi a lua o hotărîre. "Cel mai probabil se va convoca Adunarea Generală anuală, pentru a anunţa şi bilanţul contabil pe 2007", a spus Hărădău, precizînd că această şedinţă, în care Ilie Năstase poate să-şi prezinte demisia, ar putea avea loc într-o lună, două.

"Ilie Năstase nu a depus la federaţie nici un act oficial privind demisia sa din funcţie"
Dumitru Hărădău, director general FRT

1 an
i-a mai rămas din mandatul de preşedinte al FRT lui Ilie Năstase

Ar fi putut anunţa Comitetul Director
Conform Statutului FRT, în cazul în care preşedintele nu-şi mai poate exercita atribuţiile sau îşi încetează activitatea, funcţiile acestuia sînt preluate provizoriu de către un membru al Comitetului Director ales prin vot secret şi, în acest caz, conduce FRT pînă la alegerile generale. O altă soluţie statutară ar fi convocarea Adunării Generale extraordinare pentru alegerea unui nou preşedinte.

Demisie după Cupa Davis

Ilie Năstase a luat decizia de a demisiona de la conducerea FRT la două zile după terminarea meciului de Cupă Davis România-Franţa, de la Sibiu (8-10 februarie). Acesta a precizat atunci că hotărîrea sa nu are nici o legătură cu scandalul legat de deconturile de la Sibiu, ci fiindcă s-a săturat să lupte "cu o justiţie coruptă", ce nu-l lasă să-şi îndeplinească visul de a înfiinţa o Academie de Tenis la clubul bucureştean Voinţa.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
 •  11 Martie 2008, 08:53

S-a lansat W WW.STAGETIME RO Un concurs captivant pentru cei care vor sa castige premii in bani, sau o simpla resursa de fun pentru toti ceilalti.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează