SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MIAMI

Încă o dată: câți ani are Roger Federer? Ce s-a întâmplat în ceilalți 3 ani în care avea un singur meci pierdut până în aprilie + anunț important despre sezonul de zgură

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 03 aprilie 2017 14:58

Roger Federer, 35 de ani, domină începutul acestui sezon, cu 3 titluri mari câștigate. Ceva ce n-a mai făcut din 2006.

S-au depănat 3 luni din acest an de tenis, 2017, și 3 dintre cele mai mari turnee ale lui s-au încheiat. Cu același învingător: Roger Federer.

Întâi Australian Open, care i-a dus totalul trofeelor de Mare Șlem la 18, apoi Indian Wells și, duminica trecută, Miami.

Un start turbo pentru elvețian, pe care nimeni nu l-ar fi creionat astfel în urmă cu câteva luni, când Roger se pregătea de revenirea după jumătate de an de pauză și operația la genunchiul stâng. Nici chiar el.

"Îi spuneam lui Severin (Luthi, nr.), antrenorul meu, că aș fi fost fericit și doar dacă aș fi ajuns în finală la Miami, fără Indian Wells, fără Australian Open. Dar am reușit mult mai mult", a declarat el după victoria, 6-3, 6-4, asupra lui Rafael Nadal. A fost vorba mereu despre o testare a corpului și, în special, a genunchiului.

"Să vedem cum se comportă în Australia. Cum va fi în Orientul Mijlociu? Cum va fi pe Coasta de Vest, pe Coasta de Est? Călătorești mult, iar genunchiul poate reacționa ciudat. Nu e ca și cum merg acasă, fac un duș fierbinte și gata. E nevoie de mult stretching, masaj, somn bun. A trebuit să fiu extrem de profesionist pentru a mă trezi dimineața și a putea fi gata să concurez".

"Drum de vis"

Deocamdată, Federer are 20 victorii și o singură înfrângere, suferită în turneul de la Dubai, la Evgheni Donskoi. E unul dintre cele mai bune începuturi de an pentru el și cel mai spectaculos din 2006 încoace. În 2004, 2005 și 2006 ajungea la începutul lui aprilie cu un singur meci pierdut și copleșitor de multe câștigate.

"Revenirea s-a încheiat", a decretat el însă după triumful de la Miami. "Mă bucur că nimic major nu s-a petrecut în această perioadă. A fost un drum de vis pe teren și în afara lui. Corpul meu a reacționat bine".

Pentru el urmează acum însă o altă pauză, pe care și-a impus-o pentru a conserva energie. Nu va juca niciun turneu în sezonul de zgură în afară de Roland Garros, punând deja ochii spre iarbă, acolo unde jocul său poate înflori din nou. 

Cele mai bune începuturi de sezon ale lui Federer

 

An Bilanț Dublă Indian Wells/Miami Final de an
2004 23-1 Nu Nr. 1
2005 35-1 Da Nr. 1
2006 33-1 Da Nr. 1
2017 20-1 Da ???

26 de titluri de Mastersa adunat Roger Federer, fiind al 3-lea în clasamentul all-time, după Novak Djokovici, 30, și Rafael Nadal, 28 

"Câștigi un turneu ca Australian Open și imediat aduni încredere. Încrederea e cea care te ajută să treci peste meciuri grele. Profit de asta și îmi comprim toată energia pe teren, fără să mă las distras de ceea ce se întâmplă în jur" Roger Federer

Înapoi în Top 5

După rezultatele din acest an, ultimul fiind finala disputată la Miami, Roger Federer și Rafael Nadal au revenit amândoi în Top 5.

Pentru fiecare a fost vorba de un salt de două locuri, elvețianul de pe 6 pe 4, spaniolul de pe 7 pe 5. Pe primele două locuri cu avans mare, se află Andy Murray și Novak Djokovici, ambii cu accidentări la cot recent, alegând să sară peste turneul de la Miami.

Pe 3 este Stan Wawrinka. În clasamentul anului, primii 3 sunt: Federer, Nadal, Wawrinka.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează