SPORTURI  »  TENIS  »  SANCȚIUNE

Încă o suspendare în tenis » Un jucător important din circuitul ATP, depistat pozitiv

Evans se va mai întoarce pe teren abia în aprilie 2018 // FOTO: Guliver/ Getty Images
Evans se va mai întoarce pe teren abia în aprilie 2018 // FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat miercuri, 04 octombrie 2017 15:33

Daniel Evans, în prezent pe poziţia 108 în clasamentul ATP, a primit o suspendare de un an din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină, scrie SkySports.

Pedeapsa vine în urma unui control realizat în luna aprilie a acestui an, la turneul de la Barcelona, unde Evans a ajuns până în turul al treilea. Acolo, britanicului i-au fost recoltate probe de urină, iar două luni mai târziu, în iunie, acesta admitea că a fost testat pozitiv cu cocaină, cerându-le scuze tuturor colaboratorilor în cadrul unei conferinţe de presă.

ITF a acceptat varianta susţinută de tenismen, aceea că substanţa interzisă a ajuns în organism printr-o contaminare nedorită, şi a dictat o pedeapsă de un an pentru sportiv, cu începere de la 24 aprilie 2017, astfel că Evans va putea reveni într-un meci oficial în aproximativ 6 luni.

Ultima partidă jucată de Evans a avut loc în iunie, la turneul de la Surbiton, iar imediat după aceea a fost suspendat temporar pentru a fi luată decizia finală.

Tenismenul de 27 de ani a avut parte de cea mai bună clasare în luna martie a acestui an, când a ajuns până pe poziţia 41. Performanţa majoră din 2017 a fost finala de la Sydney, din ianuarie. De asemenea, Evans a fost un obişnuit al echipei de Cupa Davis a Marii Britanii, din 2009 şi până în acest an.

surse: skysports.com, atpworldtour.com, itftennis.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
onduku
onduku  •  04 Octombrie 2017, 16:12

Cocaina e bagata la inaintare, de fapt cel mai probabil e o minciuna. WADA trimite rezultatul la ITF iar asta e din Marea Britanie. Sta 1 an dar cu siguranta nu pentru cocaina. ;) Hai sa fim seriosi, ce sportivi iau cocaina? Acest Evans era in crestere de forma in ultimul an.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close