SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Încă un pas » Simona Halep s-a calificat în semifinalele BRD Bucharest Open, 6-4, 6-2 cu Danka Kovinici

Simona a venit de mai multe ori la fileu în meciul de ieri // Foto: Raed Krishan +3   FOTO
Simona a venit de mai multe ori la fileu în meciul de ieri // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 16 iulie 2016 00:00

Simona Halep a avansat ieri în semifinalele de la București după o victorie clară, 6-4, 6-2, în fața Dankăi Kovinici.

Fiecare zi petrecută la Arenele BNR i-a oferit Simonei ceva diferit. O adversară ațoasă. Apoi încă una. Sau lumina reflectoarelor făcând zgura să lucească precum un lac la apus. Sau căldură greu de suportat chiar și aproape de ora 8 seara. Ieri a venit vântul, de mână cu amenințarea unei furtuni violente de vară.

Românca și-a făcut însă meciul scurt și confortabil, având cea mai solidă evoluție de până acum din turneu. A gestionat bine rafalele, dar și stilul de joc al adversarei, o jucătoare pe care o întâlnea pentru prima dată. Danka Kovinici, 21 de ani, numărul 54 mondial.

Fiecare zi petrecută pe zgura bucureșteană a introdus-o însă tot mai bine pe Halep în ritmul de joc al unei suprafețe noi, pe care nu mai pășise de la începutul lunii iunie.

Venind de pe iarbă, a avut nevoie de timp pentru adaptare, timp pentru a poliza acele aspecte din joc ușor aspre. Iar aseară l-a rezolvat poate pe cel mai important: serviciul. Nu și l-a cedat niciodată, a reușit 4 ași și un procentaj de reușită de 86 la sută pe primul.

De partea cealaltă, Kovinici a încercat tot ce a putut, punând pe masă ceea ce știe să facă, să fie agresivă și să lovească puternic. Simona a fost însă mereu acolo, atentă, și a reușit break-urile la momentul ideal, încheind cu 6-4, 6-2 un meci controlat, în o oră și 12 minute.

"Nu mi s-a părut ușor, însă am jucat bine, solid, mai bine decât în zilele precedente. Ea a fost agresivă, așa cum mă așteptam, a dat puternic în minge", a spus Halep la conferința de presă. Ea s-a arătat încântată de felul în care a gestionat serviciul.

"E o bucurie pentru mine, am făcut multe puncte datorită lui, am avut un timing mai bun", a spus ea, adăugând că s-a gândit la serviciu după meciul cu Isabela Șinikova, din turul secund, la ce a greșit și la ce poate corecta.

Și i-a ieșit foarte bine. O nouă semifinală la București, după cea din 2014, când a mers până la capăt și a cucerit titlul la ediția inaugurală a turneului.

Adversară cunoscută

Pentru un loc în finală, Halep o va întâlni azi pe Vania King, în fața căreia bilanțul e echilibrat, 1-1. Cel mai recent meci a fost anul acesta, la Indian Wells, în martie, și românca s-a impus cu 6-1, 6-1. "O cunosc, e o jucătoare rapidă, inteligentă. Va fi însă o nouă zi, un nou meci, care trebuie gestionat ca atare", a spus Simona.

Nu merge la Rio

Simona Halep a anunțat aseară, pe pagina sa oficială de Facebook, că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Decizia a fost luată, spune jucătoarea, pentru a-și proteja cariera și sănătatea în fața unei posibile infectări cu virusul Zika.

"După numeroase discuții cu medici și cu familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt prea mari pentru cariera mea sportivă și pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheierea carierei în tenis", se arată în comunicat.

Halep a adăugat că speră ca COSR și românii să îi respecte decizia și le-a urat succes tuturor participanților, "în special delegației noastre".

"Sper să mă recuperez bine, n-au fost meciuri lungi. Ritmul e bun, am picioare puternice, o să fie OK"
Simona Halep

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
bakunin
bakunin  •  17 Iulie 2016, 00:37
Postat de ortega pe 16 Iulie 2016, 12:03

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

merace
merace  •  16 Iulie 2016, 17:10

Hai Simona! Fiecare victorie e un pas inainte.

ortega
ortega  •  16 Iulie 2016, 12:03

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează