SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Începe turneul unde Halep a fost constantă » Simona joacă la noapte la Australian Open

Simona Halep a atins semifinalele la US Open, cel mai recent concurs de Mare Șlem disputat // Foto: Reuters
Simona Halep a atins semifinalele la US Open, cel mai recent concurs de Mare Șlem disputat // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 18 ianuarie 2016 00:00

Românca, favorită numărul 2, a ajuns pînă în sferturile de finală la precedentele două ediții. E turneul de Mare Șlem cel mai echilibrat pentru ea.

Nici nu se trăsese bine la sorți tabloul principal și discuțiile despre cote, favorite, scenarii finale începuseră deja să se facă. Unele atît de clar conturate și argumentate încît te aștepți să se întîmple întocmai. Niciodată însă nu e așa. Sau nu e chiar așa.

Capii de serie mai pierd devreme, surprizele înfloresc din primele runde, contează vremea, vîntul, orele de disputare. Altfel, n-ar mai exista vreun strop de suspans.

Încercînd să ia în calcul chestiunile obiective, Simona Halep, a doua favorită de la Australian Open, spunea ieri în conferința de presă pre-turneu că își dorește să rămînă sănătoasă. "N-am început anul foarte bine", a punctat ea cu un zîmbet ușor stînjenit.

Tendonul lui Ahile inflamat, dureros, a forțat-o să se retragă înaintea turneului de la Brisbane și să joace la Sydney cu un semn de întrebare agățat de rachetă. Acea suferință s-a diminuat însă zi după zi. "Sînt OK, mă simt bine acum. Am jucat mai multe zile fără durere. Așa că sînt pregătită să încep și sper să rămîn sănătoasă pînă la capăt". E dorința principală, aproape fierbinte, nu doar pentru Australian Open, ci pentru întreg sezonul, să țină cît mai  departe problemele de sănătate.

Dacă piciorul nu o mai supără, s-a ales, în schimb, cu o răceală. "Da, am nasul înfundat, dar nu e nimic serios. De la aerul condiționat", a explicat Halep, care a venit la întîlnirea cu presa într-un tricou din noua colecție adidas, pe care o va inaugura la Melbourne. Una veselă, cu multe culori.

Șanse pentru toată lumea

Simona vede turneul ca pe unul foarte deschis. "Toată lumea are o șansă să cîștige titlul, mai ales cei din Top 10", a spus ea, incluzîndu-se pe lista aspirantelor. "Asta îmi doresc pentru cariera mea, să cuceresc un trofeu de Mare Șlem. Nu știu dacă se va întîmpla aici sau anul acesta, dar e ținta mea cea mai mare. Pentru asta trebuie să am meciuri bune, turnee bune și să pot să joc tot ce mi-am propus în calendar".

În primul meci de la Melbourne, marți, ea o va întîlni pe chinezoaica Shuai Zhang, numărul 132 WTA, dar fostă 30 WTA, care vine din calificări. Halep a ajuns în "sferturi" la Australian Open și în 2014, și anul trecut, transformîndu-l în turneul de Mare Șlem cel mai echilibrat pentru ea.

"Serena își va reveni"

Întrebată ce crede despre liderul mondial, Serena Williams, care are probleme serioase cu genunchiul, Halep nu s-a arătat sceptică. "Mi se pare că e suficient de puternică pentru a depăși această situație. Multe jucătoare au sau au avut accidentări în perioada de față. Știu și eu cum e, nu e simplu să te antrenezi. Nu poți fi sută la sută pe teren. Dar dacă reușești să scapi de dureri, atunci poți reveni rapid. Cred că ea așa va face", a spus Simona despre deținătoarea titlului de la Melbourne.

Favoritul ei? Roger

Simonei i s-a cerut să-și spună părerea și despre tabloul masculin, acolo unde Novak Djokovici, liderul mondial, pare imposibil de învins. "Nole joacă tenisul lui cel mai bun acum", a confirmat românca. "Cred însă că Roger încă are o șansă. Îmi place mult de Roger, așa că poate va reuși să cîștige".

Elvețianul are patru titluri la Melbourne, cucerite în 2004, 2006, 2007 și 2010, și o finală, în 2009. Sîrbul, în schimb, a adunat cinci trofee, în 2008 și alte patru consecutive, între 2012 și 2015.

Români la Melbourne 2016

Cinci jucătoare de la noi vor fi anul acesta pe tabloul principal de la Australian Open. Cele mai bune performanțe de la ediția trecută sînt "sfertul" lui Halep și "optimile" atinse, în premieră la un turneu de Mare Șlem, de Irina Begu.

Pentru prima dată după mai bine de 20 de ani, nu avem însă nici un reprezentant pe grila masculină de simplu. Stăm mult mai bine la dublu, unde Horia Tecău alături de Jean-Julien Rojer e favorit principal, pentru întîia dată în carieră, iar Mergea și Bopanna sînt capi de serie 4.

  • Simona Halep (2)-Shuai Zhang (Chn)
  • Irina Begu (29)-Johanna Larsson (Sue)
  • Monica Niculescu-Teliana Pereira (Bra)
  • Alexandra Dulgheru-Storm Sanders (Aus, WC)
  • Andreea Mitu-Julia Goerges (Ger)
  • Tecău, Rojer (1)-Klizan, Stahovski (Svk, Ucr)
  • Mergea, Bopanna (4)-Jasika, Kyrgios (Aus, Aus)

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează