SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Indian Wells, afectat de Coronavirus! Ce regulă istorică se schimbă la turneul unde Simona Halep e cap de serie #2

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 martie 2020 19:19

Turneul Premier Mandatory de la Indian Wells va fi afectat de Coronavirus. Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) e cap de serie numărul 2 la competiția californiană.

  • Calificările de la Indian Wells sunt programate să înceapă pe 9 martie. Competiția se întinde până pe 22 martie

Coronavirusul a lovit și în Statele Unite ale Americii. Până în acest moment au fost confirmate 240 de cazuri, dintre care 14 persoane au murit din caua COVID-19. Oficialii de la Indian Wells au luat măsuri sporite de securitate.

Indian Wells, afectat de Coronavirus

„Urmărim cu atenție situația coronavirusului. Suntem optimiști în ceea ce privește organizarea în condiții normale a competiției. Îi așteptăm pe jucători. Comunicăm constant cu oficialii WTA și ATP și urmăm măsurile cerute de Centrul Medical Eisenhower. Am instalat peste 250 de puncte sanitare, în care oamenii se pot spăla pe mâini. Urmăm toate măsurile de siguranță, iar angajații și voluntarii sunt foarte bine instruiți”, se arată într-un comunicat al oficialilor.

Coronavirusul schimbă tradiția

În ciuda asigurărilor date de oficiali, America e în alertă. Gavin Newsom, guvernatorul statului California, a declarat starea de urgență, iar potrivit The Times, un set de noi reguli va fi aplicat. Printre ele se numără și una legată de copiii de mingi. Aceștia nu vor mai avea voie să le aducă jucătorilor prosopul între schimburi.

Zverez salută decizia

Alexander Zverev (22 de ani, 7 ATP) s-a opus dintotdeauna acestui obicei, de a aduce prosopul. Neamțul nu înțelege motivul pentru care se permite utilizărea prosopului după fiecare schimb de mingi.

„Cred că am folosit prosopul doar de două ori într-un an, când părea că sunt 100 de grade afară și o umiditate de nedescris. Cred că Tiafoe cere prosopul după fiecare schimb, iar Tsitsipas îl ia după ce servește un as. Copiii de mingi sunt acolo să ne aducă mingile, nu prosoapele. Mulți folosesc prosopul ca pe un fel de superstiție, nu pentru că au nevoie de el”, declara Zverev în 2018.

Citește și:

Simona Halep, coșmar pentru Mouratoglou » Antrenorul Serenei Williams, afirmații controversate despre finala Wimbledon 2019

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
10154976492293690
Szasz Andrei  •  08 Martie 2020, 21:00

Parca presimt ca turneele astea mari ori se vor juca fara spectatori sau in limita a 1000 de persoane, ori vor deveni focare de infectie de Covid-19, ori se vor anula turneele ! In momentul de fata sunt maxim 10 % sanse sa o vedem pe Simona Halep la turneul olimpic de la Tokyo din august din cauza Covid-19, daca nu se va amana ! Sunt in mare pericol turneele de la Roma, Madrid si chiar Roland Garros din iunie ! Deja sunt probleme si la Indian Wells !

3756058914434838
Ionut D. Damian  •  06 Martie 2020, 20:44

Sunt doua turnee diferite .

347655969058390
Ion Popescu  •  06 Martie 2020, 20:37

La Indian Wells este in desfasurare concursul WTA Challenger 150 K unde Irina Begu a cestigat deja 3 meciuri si s-a calificat in sferturi. Dar paca GSP stie ? Sau nu-i pasa ? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează