SPORTURI  »  TENIS  »  BCR OPEN ROMÂNIA

Gazeta ţi-l prezintă pe Alexandru Pop, coordonatorul copiilor de mingi de la BCR Open » Instructorul

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 septembrie 2010 00:00

Alexandru Pop străbate zilnic de zeci de ori drumul dintre terenurile de la Arenele BNR pentru a-i coordona pe copiii de mingi


Fac parte din jocul de tenis. Şi aduc un farmec aparte meciurilor atunci cînd aruncă greşit o minge sau cînd nu sînt pe fază în momentele în care jucătorii cer să li se aducă prosopul. La BCR Open, copiii de mingi sînt instruiţi pentru a-şi face treaba cît mai bine.

Alexandru Pop, 29 de ani, este angajat special să-i coordoneze: "Acesta e primul meu turneu". Meseria nu-i permite să aibă nici respiro. Mereu e pe fugă între terenuri.

Ca la Roland Garros
Toţi copiii prezenţi pe marginea terenului la turneul din acest an au trecut mai întîi de o selecţie. "A fost o lună de pregătire la finalul căreia am ales doar 36. Mulţi sînt viitori jucători de tenis, dar avem şi voluntari. Le-am arătat secvenţe de la turnee importante precum Roland Garros pentru a înţelege ce le cerem", spune Alexandru.

Oricît de bună ar fi pregătirea celor mici, greşelile fac parte din joc. "Cea mai mare năzdrăvănie pe care au făcut-o copiii a fost aceea de a încurca prosoapele jucătorilor. Chiar luni s-a întîmplat chestia asta, iar cei doi s-au amuzat teribil", povesteşte instructorul.

Toţi au vrut la Hănescu
Instructorul a avut o mică şedinţă cu copiii de mingi înaintea jocurilor de ieri. Pe lîngă cîteva sfaturi utile pe care le-a oferit micuţilor, Alexandru i-a întrebat pe aceştia cine vrea la meciul lui Hănescu. Toţi au ridicat mîna! Soluţia? "La meciurile importante, mereu facem o tragere la sorţi ca să nu se simtă nimeni nedreptăţit", spune coordonatorul.


8-16 ani sînt limitele de vîrstă ale copiilor de mingi de la BCR Open 2010


"Cel mai important sfat pe care îl dăm copiilor este să fie relaxaţi şi atenţi la joc. Dacă se încurcă o dată, au emoţii şi continuă să greşească"
Alexandru Pop

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
calinderecosmin
calinderecosmin  •  22 Septembrie 2010, 09:11

Hai sa va spun eu cum sta treaba cu copiii de mingi la Open. Este o rusine ceea ce se intampla acolo!!!Unii copii nici macar nu stiu cui trebuie sa-i dea mingea, nu stiu regulile jocului, nu stiu nimic!in 2009 Florent Serra a pierdut in turul 1 din cauza copiilor de mingi!!!Anul asta Ventura putea pati acelasi lucru daca adversarul era unul mai bun!!!Ne facem de ras inca o data la acest capitol! Nu stiu cine e cel care a scris articolul.cei de la gsp sa ma contacteze daca vor sa stie adevarul!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează