SPORTURI  »  TENIS  »  FRANȚA

INTERVIU Alexandra Dulgheru a câștigat un nou titlu, după accidentările suferite: "De data asta, fizicul a rezistat"

Foto: Facebook Martin Vilar
Foto: Facebook Martin Vilar

Articol de - Publicat marti, 27 iunie 2017 13:08

Alexandra Dulgheru (28 de ani) a ajuns duminică la 12 trofee câștigate, la simplu, după ce s-a impus în turneul ITF de 25.000 de dolari de la Montpellier. "Piti" a întâlnit-o în ultimul act pe reprezentanta gazdelor, Sherazad Reix, pe care a învins-o cu 6-2, 6-2.

Alexandra a revenit pe teren după ce în iulie 2016 a suferit o a doua operație la genunchi și a stat o bună perioadă de timp pe tușă. A ajuns pe locul 514 WTA, dar după actualizarea de săptămâna viitoare a clasamentului jucătoarea noastră va intra în top 400.

- Felicitări, Alexandra! Cum e să câștigi un nou trofeu după o pauză destul de lungă?
- Este un sentiment plăcut să câștig iar un turneu, chiar și ITF, după această pauză. Mă bucură cel mai mult faptul că am ținut 7 meciuri consecutive pe o căldură mare. Fizicul a fost mai rezistent și am ținut un nivel bun de joc chiar dacă eram obosită.

- Cu accidentarea de la genunchi cum mai e?
- Genunchiul merge spre bine. Până acum am mai avut câteva jene normale, dar totul e în grafic. Trebuie să-l monitorizez în continuare și să văd cum reacționează mai departe.

- Accidentările te-au făcut să-ți schimbi în vreun fel stilul de joc, tehnica?
- E normal ca după accidentări grave să se schimbe lucrurile tehnice. Mereu discut cu antrenorul ce ar fi bine să modific pentru a-mi face jocul mai ușor, ca să nu ajung să mă reaccidentez. Sau în funcție de cum mă simt după o operație, văd ce îmi permite corpul să fac și atunci trebuie îmbunătățite alte arme. Nu este un proces ușor, dar unele schimbări, chiar dacă nu-mi plac la început, sunt necesare.

- Crezi că ai fi pregătită să faci parte din nou din echipa de Fed Cup a României?
- Pentru Fed Cup sunt mereu pregătită să joc. Acum forma mea fizică este mai bună și pot să joc oricând într-o nouă confruntare.

- Ce turnee urmează pentru tine?
- Am în plan alte câteva turnee ITF pentru că nu-mi permite clasamentul încă să joc în turnee WTA. O să folosesc clasamentul protejat la turneul WTA de la București, dar probabil și în cel de la Bastad (Suedia). Nu cred că voi primi un wild-card la turneul de la București.

26 WTA a fost cea mai bună clasare a Alexandrei Dulgheru și se întâmpla în urmă cu șase ani

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează