SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI

Intră în cadenţă » Simona Halep a trecut aseară de Julia Goerges, 6-4, 6-1, iar în „optimi” la Miami va întâlni o jucătoare pe care a învins-o de două ori

Articol de - Publicat duminica, 27 martie 2016 00:00

După cum începuse meciul contra germancei, lucrurile nu se zugrăveau în cele mai vesele culori.

Asta dacă ar lipsi elementul răbdare. Sau dacă s-ar ignora ceea ce are bun şi mai puţin bun fiecare dintre ele. În turul al 3-lea de la Miami, în plină zi de sâmbătă, cu 28 de grade pe termometre şi umiditate de 67 la sută, Simona a intrat pe teren la adăpostul şepcuţei albe. Pavăză contra soarelui insistent, dar şi balast în cazul în care trebuia renunţat la ceva pentru ca sorţii să se răstoarne. Aşa face câteodată românca: lasă vizorul deoparte sau îşi prinde părul, şi îşi recuperează sângele rece.

Răbdare şi stăruinţă

Ieri însă, a rezistat şi la 0-3 cu aceeaşi ţinută. Nu acolo stătea soluţia, ci în ceea ce avea de făcut pe teren, concret. În faţa loviturilor aprige, eficient plesnite de Goerges, ea a opus stăruinţă, lungime a mingii, deplasare neobosită. Pentru că germanca serveşte tare, are un forehand năucitor, însă riscul îi macină constanţa. Cu răbdare, fără să arate frustrare, Halep a recuperat break-ul, apoi s-a dus la 5-3, reuşind cinci game-uri la rând.

Şirul a cuprins şi un joc al nervilor, lung şi apăsător, cel în care Simona s-a dus la 4-3 pe serviciul advers. A stat acolo, numărând situaţiile de egalitate şi forţând următoarea minge, până cînd a izbutit.

"Punct după punct"

Au ajutat şi sfaturile calme, înţelepte, ale lui Darren Cahill. "Unde ea are forţă, tu pune lungime. Continuă să împingi. Nu aştepta ca ea să greşească, deşi o poate face, forţeaz-o. Continuă să munceşti, punct după punct". Clar? Da, a fost. Primul set s-a pecetluit la 6-4. Al doilea a curs încă şi mai vijelios în favoarea româncei, şi după ce Julia a venit nervoasă de la vestiar, acuzând faptul că toaletele sunt prea departe.

Minut cu minut, Halep a împachetat meciul în hârtia poate nu cea mai strălucitoare, dar cea mai rezistentă. Iar adversara a greşit tot mai mult, incapabilă să lege mai multe puncte bune. 6-4, 6-1, la capătul a o oră şi 34 de minute, victorie care o duce în optimile de finală de la Miami. Acolo o va întâlni pe britanica Heather Watson, pe care o conduce cu 2-0 în întâlnirile directe. Cea mai recentă datează de la Roland Garros 2014, 6-2, 6-4.

7 mingi de breakdin 8 înfruntate a salvat ieri Simona Halep în faţa Juliei Goerges

Incredibila remontare

Irina Begu a reuşit cea mai bună performanţă a ei la Miami, calificare în turul al 3-lea, după un meci de un dramatism rar. Ea a întâlnit-o pe Sabine Lisicki, în faţa căreia a luat primul set, 6-4, dar l-a pierdut pe al doilea, 1-6. Mai mult, a fost condusă cu 5-0 în decisiv, moment în care a strâns din dinţi şi a început să joace din ce în ce mai bine. A ajuns la 6-5, salvând şi o minge de meci pe traseu, dar s-a impus până la urmă cu 7-6 (2). În continuare, o va înfrunta pe Kristyna Pliskova (Ceh), cea care a beneficiat de abandonul Belindei Bencic, cap de serie 6, accidentată la spate.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  27 Martie 2016, 10:36

felicitari ,dragutelor noastre ,cu mare noroc si bafta in continuare .

gizeh
gizeh  •  27 Martie 2016, 09:36

Felicitări,fetelor!....... Baftă,Irinei și Monicăi,astăżi!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează