SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS DE MASĂ

Învingători acasă » Elizabeta Samara şi Andrei Filimon şi-au păstrat titlul de campioni europeni cucerit în 2011

Elizabeta Samara şi-a păstrat titlul de campioană +1   FOTO
Elizabeta Samara şi-a păstrat titlul de campioană

Articol de - Publicat luni, 25 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 24 iunie 2012 22:08

Dublul mixt român a cucerit medaliile de aur chiar la Buzău, după o finală pe care au dominat-o în faţa turcilor naturalizaţi Hu Melek şi Bora Vang.

"Sînt fericită", spune Eliza Samara. Andrei Filimon adăugă că a fost greu. Sînt cuvintele vechilor, dar şi noilor campioni europeni la dublu mixt. După Istanbul 2011 a venit Buzău 2012. Cuvinte spuse după ce transpiraţia se uscase şi încordarea dispăruse. După trei zile de meciuri, după antrenamente, după călduri insuportabile, Andrei şi Eliza au putut, în sfîrşit, să zîmbească.

Vineri şi sîmbătă, la Buzău, în sala "Romeo Iamandi", s-au disputat meciurile din cadrul grupelor Campionatului European de dublu mixt. Din 2009, Federaţia Europeană a decis să rupă această probă de celelalte. După două ediţii în Serbia şi una la Istanbul, s-a ajuns şi la Buzău. Timp de două zile şi patru meciuri, Eliza şi Andrei au fost de neînvins, cedînd un singur set.

Cumpăna din semifinale
Ieri, presiunea s-a adunat. S-a ajuns la meciurile eliminatorii. "Sferturi", semifinale şi finala într-o singură zi. În primul meci, de la ora 9:00, cei doi i-au învins pentru un loc în semifinale pe Lucian Munteanu şi Cristina Hîrîci, de care au trecut cu 4-0.

"Un cuplu constănţean, cu care ne pregătim şi la antrenamente, şi chiar glumeam între noi, că am venit pînă la Buzău cînd puteam să jucăm şi în sala de acasă. Ne-a părut rău că am nimerit în această fază a competiţiei, pentru că şi ei ar fi meritat un loc pe podium", a spus Eliza.

Medalia era asigurată, dar ei voiau mai mult. "Am avut ceva probleme cu bieloruşii, pentru că nu ne convine stilul lor. Drept urmare, am intrat în meci prea prudenţi, dar în cele din urmă am ieşit bine", a subliniat Andrei. Cei doi au trecut de Pavel Platonov şi de Alexandra Privalova cu 4-3.

Bucurie moderată
Finala ar putea părea uşoară după scorul de pe tabelă, 4-0. Dar s-a transpirat mult, au fost lovituri incredibile, au fost strîngeri de dinţi, grimase de nemulţumire, dar şi bucurie. Românii au trecut de naturalizaţii Hu Melek şi Bora Vang şi şi-au păstrat titlul de campioni europeni.

"Se putea întîmpla orice, dar şi eu, şi Andrei ne-am concentrat pe final de seturi. Ne-am bucurat că am învins un cuplu de origine chineză, dar ne dorim să-i învingem şi pe cei mai buni, care reprezintă China în competiţiile internaţionale. Titlul european este o mare realizare, dar nu vreau să mă îmbăt cu apă rece înaintea Jocurile Olimpice. La Londra va fi infinit mai dificil să intru în fazele superioare ale probei de simplu", a tras concluzia Eliza.

Pentru ea urmează Jocurile Olimpice, iar pentru Andrei o partidă de pescuit.

Bronz pentru Ionescu şi Szocs
Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu au cucerit medalia de bronz la Campionatele Europene de dublu mixt de la Buzău. Berni şi Ovidiu au trecut de faza grupelor neînvinşi, i-au învins în sferturi de finală pe Aliz Durcik/Bojan Crepulja din Serbia cu 4-0 şi au fost învinşi în semifinale de cuplul turc Melek/Vang cu 4-2. În sferturi au mai fost şi dublul Daniela Dodean/Adrian Crişan, dar care au pierdut în faţa Privalovei şi a lui Platonov.

"Acest titlul european este cu atît mai important cu cît a trebuit să-l apărăm acasă, în faţa propriilor suporteri, iar presiunea a fost şi mai mare" (Andrei Filimon)

19 medalii are România în palmares la Campionatele Europene, la dublu mixt, dintre care cinci de aur, patru de argint şi zece de bronz

497505-drum-tenis.jpg

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
sandmann
sandmann  •  25 Iunie 2012, 08:35

toti naturalizeaza , dar astfel distrug viitorul propriilor sportivi. bine ca noi ne descurcam si fara importuri , macara la unele sporturi

xstream
xstream  •  25 Iunie 2012, 03:31

felicitari!

dreamer123
dreamer123  •  25 Iunie 2012, 03:22

felicitari !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează